Un fost ofițer DNA, reținut în dosarul lui Nicușor Constantinescu

Comisarul-șef  Manolachi Dan Emil, din cadrul IPJ Constanța, a fost reținut de procurorii DNA sub aspectul  săvârşirii infracţiunilor de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi favorizare a făptuitorului. El este cercetat în dosarul întocmit de procurori pe numele lui Nicuşor Constantinescu.

Direcţia Naţională Anticorupţie a  dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore (începând cu data de 19 martie 2014, ora 15.30) a inculpatului MANOLACHI DAN EMIL, la data faptelor ofiţer de poliţie judiciară în cadrul DNA, în prezent ofiţer la I.P.J. Constanţa cu grad de comisar şef, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi favorizare a făptuitorului, se arată în comunicatul DNA.

Emil Manolachi este acuzat că i-a furnizat informaţii lui Nicuşor Constantinescu. El va fi dus în faţa magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Din ordonanța de reţinere întocmită de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora :
În cursul anului 2012, comisarul şef Manolachi Dan Emil activa în calitate de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul DNA şi, în această calitate, a fost delegat din data de 2 iulie 2012 să efectueze acte de cercetare într-un dosar aflat în instrumentare la Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie.
În baza atribuţiilor de serviciu şi a ordonanţei de delegare a procurorului, comisarul şef Manolachi Dan Emil a intrat în posesia informaţiilor existente în dosarul respectiv, date care nu erau destinate publicităţii. Aceste informații reprezentau: conţinutul denunţului care a stat la baza înregistrării dosarului, solicitarea şi dispunerea autorizaţiilor de interceptare de către instanţa de judecată, rezultatul activităţilor infracţionale monitorizate urmare a autorizării de către instanţă, aspecte de ordin tactic privind ancheta şi realizarea momentelor operative.
Informaţiile din dosarul respectiv au fost accesate de comisarul şef Manolachi Dan Emil, în virtutea atribuţiilor de serviciu, fiind transmise unui comisar al Gărzii Financiare – secţia Constanţa, Fronea Ciprian Mihail (suspect în prezenta cauză). Acesta din urmă le-a transmis mai departe fostului comisar general Sorin Florea (suspect în prezenta cauză) care, prin intermediul subordonaţilor săi, comisari din cadrul structurii centrale Tomescu Eduard şi Buduleanu Mădălina (suspecţi în cauză), l-au încunoştinţat pe un coleg al lor despre existenţa unui dosar aflat în instrumentarea DNA în care acesta din urmă era vizat. Persoana vizată a fost avertizată şi despre iminenţa realizării unui moment operativ de prindere în flagrant.
Informaţiile ce nu erau destinate publicităţii transmise pe circuitul prezentat anterior, i-au permis persoanei vizate, comisar din cadrul Gărzii Financiare – structura centrală, să evite prinderea în flagrant. Acest fapt a condus la îngreunarea anchetei şi a identificării şi prinderii făptuitorilor implicaţi în activităţile infracţionale ce făceau obiectul dosarului respectiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel