Un cetăţean turc a fost împuşcat mortal la Ierusalim după ce a încercat să înjunghie un poliţist israelian

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Un cetăţean turc a fost împuşcat mortal marţi în apropiere de Poarta lui Irod, în Oraşul Vechi al Ierusalimului, după ce a încercat să înjunghie un poliţist israelian.

Conform informațiilor publicate de ziarul israelian Haaretz, care se bazează pe surse din cadrul poliției, autorul atacului era de naționalitate turcă și se afla în Israel de aproximativ 72 de ore.

Într-un comunicat de presă concis, poliția națională israeliană a raportat că un contingent extins de forțe de ordine s-a mobilizat în zona incidentului.

Potrivit poliției, bărbatul turc s-a repezit la un agent al Poliției de Frontieră în apropierea intrării de la Poarta lui Irod și l-a înjunghiat în partea superioară a corpului.

Ofițerul care a fost înjunghiat și un alt polițist aflat în zonă l-au împușcat pe agresor, a adăugat poliția.

Atacul are loc la o săptămână după ce trei persoane au fost rănite ușor într-un atac terorist cu mașină-capcană

Suspectul a fost identificat ulterior ca fiind Hasan Saklanan, în vârstă de 34 de ani. Surse din cadrul apărării au declarat că acesta a intrat în Israel în mod legal luni, ca vizitator, prin punctul de trecere a râului Iordan cu Iordania.

Serviciul de urgență israelian Magen David Adom (MDA) susține că agentul rănit, în vârstă de 30 de ani, se află într-o stare "stabilă și este conștient", fiind transferat la Centrul Medical Shaare Zedek după atac.

Atacul are loc la o săptămână după ce trei persoane au fost rănite ușor într-un atac terorist cu mașină-capcană în două locații diferite din Ierusalim. Cei doi presupuși autori, adolescenți palestinieni, au fost prinși.

Tensiunile din Israel și Cisiordania au crescut vertiginos de la 7 octombrie, când teroriștii au pătruns în Israel prin granița cu Gaza într-un atac condus de Hamas, ucigând aproximativ 1.200 de persoane și luând 253 de ostatici, potrivit The Times Of Israel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel