Un cârnat pe jumătate mâncat a ajutat poliţia din Germania să rezolve un caz vechi

Un cârnat pe jumătate mâncat a ajutat poliţia din Germania să rezolve un caz vechi
Un cârnat pe jumătate mâncat a ajutat poliţia din Germania să rezolve un caz vechi

Poliţia germană a anunţat că a rezolvat un caz de jaf dintr-o locuinţă după nouă ani cu ajutorul ADN-ului găsit pe o bucată de cârnat pe jumătate mâncată care s-a potrivit cu cel al unui bărbat reţinut în Franţa pentru o crimă, fără legătură cu cazul din Germania.

Poliţia din oraşul Schwelm a declarat că bucata de cârnat îi aparţinea victimei. Suspectul, un cetăţean albanez în vârstă de 30 de ani, se pare că a muşcat din aceasta în timpul spargerii care a avut loc la Gevelsberg, în martie 2012.

Ofiţerii din cadrul poliţiei din landul Renania de Nord-Westfalia au transmis într-un comunicat că tiparul ADN nu a condus la rezultate directe la acea vreme, dar în urma comparaţiilor automate cu bazele de date internaţionale s-a ajuns ulterior la o asociere.

Conexiunea a fost făcută după ce poliţia franceză a prelevat mostre ADN de la bărbatul implicat într-o crimă violentă, iar eşantionul s-a potrivit cu cel prelevat după pătrunderea prin efracţie. Astfel, au fost alertaţi anchetatorii.

Nu este clar din ce sortiment de cârnat (wurst) a muşcat spărgătorul, însă poliţia a mențonat că acesta avea consistenţă tare. Termenul de prescripţie a răspunderii penale pentru infracţiuune a expirat. Prin urmare, este puţin probabil ca suspectul să fie extrădat în Germania, scrie The Guardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel