Un bărbat a furat un avion și a prăbușit aeronava pentru a-și lua viața. Imaginile de pe camerele de supraveghere au fost publicate

Sursă foto: Pexels (Emir Kaan Okutan)
Sursă foto: Pexels (Emir Kaan Okutan)

Un operator al aeroportului din Seattle a furat un avion și a prăbușit aeronava pe o insulă.

Imagini de pe camerele de supraveghere au dezvăluit momentul în care un operator de bagaje din aeroportul Seattle a furat un avion înainte de a-l prăbuși în mod deliberat pe o insulă îndepărtată. Richard Russell, în vârstă de 29 de ani, poate fi văzut trecând prin securitatea aeroportului din Seattle îmbrăcat într-un tricou negru cu ”The Sky’s No Limit” (”Cerul nu este limita - trad.) imprimat pe spate.

Imaginile au fost date publicității la cinci ani de la tragedie

Aeroportul Seattle a lansat imaginile atât din interiorul terminalului, cât și de pe pista de decolare, după incidentul șocant din august 2018.

La mai bine de cinci ore după ce a trecut prin securitate, Russell este văzut îndreptându-se afară spre zona de marfă a aeroportului. El folosește un vehicul de remorcare pentru a împinge aeronava cu elice Alaska Airlines pe o cale de rulare, în timp ce colegii lui Russell pot fi văzuți mergând în apropiere, scrie The Sun. Controlorii de trafic aerian au încercat să ia contact cu avionul după ce și-au dat seama că ceva nu era în regulă, dar nu au primit niciun răspuns.

”O să fie o nebunie”

Russell poate fi văzut deschizând ușa cabinei către aeronava Q400 Turboprop, sărind în cockpit și decolând.

”Omul de la Horizon din Seattle. Pe cale să decoleze. O să fie o nebunie. Hei, m-am trezit într-o situație dificilă. Sunt în aer chiar acum. Și o să mă avânt."

Controlorii de trafic aerian pot fi auziți rugându-l pe Russell să facă o aterizare în siguranță, dar lucrătorul aeroportului continuă să glumească cu ei.

”Hei, crezi că dacă aterizez cu succes Alaska îmi va da un loc de muncă ca pilot?”, a spus Russell în glumă. 

Controlorii încearcă să-l direcționeze pe Russell către o pistă din apropiere unde poate lăsa avionul în siguranță.

Citește și: Accident aviatic în Rusia. O aeronavă s-a prăbușit din cauza unei defecțiuni la motor - Video

”Am mulți oameni cărora le pasă de mine. Vor fi dezamăgiți să audă că am făcut asta”

”Există pista de aterizare chiar lângă partea dreaptă în aproximativ o milă, vezi asta?”, a întrebat controlorul de trafic.

Dar Russell a răspuns: „Oh, tipii ăștia vor încerca să mă deranjeze dacă încerc să aterizez acolo...Cred că și eu s-ar putea să dau peste cap ceva acolo. Nu aș vrea să fac asta”.

Controlorul de trafic a răspuns: ”Nu au nimic din acele lucruri, doar încercăm să vă găsim un loc unde să aterizezi în siguranță”.

În timp ce se afla pe cer, Russell este auzit spunând controlului aerian că este ”doar un tip nebun” și a spus că se pregătește pentru ”închisoare pe viață”. Potrivit Seattle Times, el a spus: ”Am mulți oameni cărora le pasă de mine. Vor fi dezamăgiți să audă că am făcut asta. Aș dori să-mi cer scuze fiecăruia dintre ei. Doar un tip nebun, care și-a pierdut puțin controlul, cred. Nu am știut niciodată asta, până acum."

Două avioane de luptă F-15 au zburat din Portland la doar câteva minute după decolarea avionului. Avioanele nu au reușit să intercepteze avionul înainte ca Russell să-l prăbușească în mod deliberat pe o insulă îndepărtată, aflată la 30 de mile distanță, luându-și astfel viața, la aproximativ 90 de minute după decolare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel