Urmărește emisiunea live


Accident aviatic în Rusia. O aeronavă s-a prăbușit din cauza unei defecțiuni la motor - Video

Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay, de Laurette Chapuis
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay, de Laurette Chapuis

Un avion din Rusia s-a prăbușit din cauza unei defecțiuni la motor.

Un avion de transport militar Il-76 rusesc a aterizat brusc în apropiere de Ryazan din cauza unei defecțiuni a motorului și s-a prăbușit parțial la sol. Victimele au fost duse la unități medicale, a anunțat vineri Ministerul rus al Apărării. Patru persoane au murit în incident, potrivit guvernului regional, scrie Interfax.

"Pe 24 iunie, o aeronavă de transport militar Il-76 a efectuat o aterizare puternică în regiunea Ryazan. În timpul unui zbor de antrenament fără marfă, din cauza unei defecțiuni a motorului identificate, echipajul a decis să aterizeze la sol.", a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat. 

„La contactul cu solul, avionul a fost parțial distrus”, a declarat Ministerul rus al Apărării.

Potrivit guvernului din regiunea Ryazan, în urma incidentului, patru persoane au murit, cinci au fost rănite și au fost transportate la spitalele din Ryazan. Victimele sunt într-o stare stabilă, a informat serviciul de presă al guvernului regional.

Era cât pe ce ca avionul să se prăbușească peste casele oamnilor

Guvernatorul interimar al regiunii Ryazan, Pavel Malkov, și-a exprimat recunoștința față de echipajul aeronavei de transport militar Il-76 care s-a prăbușit lângă Ryazan pentru că a salvat orașul de la distrugere și victime.

"Mulțumiri speciale echipajului: piloții au dus până în ultimul moment aeronava din zonele rezidențiale. Avionul a aterizat în câmp, ceea ce a făcut posibilă evitarea distrugerilor și victimelor în rândul populației civile", a scris șeful regiunii, vineri, pe canalul său Telegram.

Malkov, referindu-se la datele Ministerului Apărării, a remarcat că s-a depistat cauza accidentului aviatic. Ar fi vorba despre o defecțiune a motorului. El a subliniat că toate serviciile din regiune au funcționat rapid, ceea ce a făcut posibilă salvarea supraviețuitorilor.

"În prezent, medicii din Ryazan ajută cinci victime ale accidentului aviatic. Acum starea lor este stabilă, dar gravă", a scris guvernatorul regiunii.

După cum s-a raportat, la ora 03:18 (ora Rusiei),  pe 24 iunie, aeronava militară de transport Il-76 a aterizat brusc lângă Ryazan din cauza unei defecțiuni a motorului și s-a prăbușit parțial la sol. 

Avionul MH17, prăbușit deasupra Ucrainei. APCE cere tragerea la răspundere a Rusiei. MAE român, reacție: Salutăm adoptarea Rezoluției

MAE salută adoptarea de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a Rezoluției privind asigurarea tragerii la răspundere pentru doborârea avionului MH17 deasupra Ucrainei de o racheta Buk lansată de unități controlate de autorități militare ale Federației Ruse, transmite Mediafax.

„Ministerul Afacerilor Externe salută adoptarea, la 23 iunie 2022, de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), a Rezoluției 2452 (2022) privind asigurarea tragerii la răspundere pentru doborârea cursei MH17 aparținând companiei aeriene Malaysia Airlines deasupra Ucrainei. Rezoluția a fost adoptată în unanimitate, în urma unui raport prezentat de senatorul român Titus Corlățean, raportor al APCE privind responsabilitatea doborârii zborului MH17. Pe baza dovezilor aflate la dispoziția raportorului APCE, Adunarea Parlamentară consideră că scenariul cel mai convingător este că avionul MH17 a fost doborât de o racheta Buk lansată de unități controlate de autorități militare ale Federației Ruse. Ca urmare, Adunarea se declară consternată de eșecul autorităților ruse de a coopera cu bună credință cu investigația autorităților aeriene”, potrivit unui comunicat de presă.

Conform rezoluției, APCE solicită Federației Ruse să coopereze cu bună credință cu Echipa Comună de Anchetă și să rectifice informațiile false sau care induc în eroare, deja furnizate. Totodată, APCE se adresează SUA și NATO pentru a pune la dispoziția Echipei Comune de Anchetă orice alte date care ar putea sprijini investigațiile, inclusiv imagini din satelit. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel