Urmărește emisiunea live



Un avion Boeing 737-300 a ieșit de pe pistă la decolare în Senegal. UPDATE: Aeronava a aparținut TAROM. Pilotul rănit este român

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Un avion Boeing 737-300 a ieșit de pe pistă în timpul procedurilor de decolare.

UPDATE: Pilotul Cezar Osiceanu ne-a oferit mai multe informații despre ieșirea de pe pistă a avionului în timpul procedurilor de decolare. 

TAROM a vândut avionul implicat pentru suma de circa 1.200.000 de dolari unei societăți arabe, deși directorul general Radu-Cătălin Prunariu ceruse anterior aproximativ 6.200.000 de dolari. Avionul a fost înmatriculat în România cu YR-BGD.

Pilotul rănit este Cristian Budiaci, fiul pilotului militar, general de aviație, Mircea Budiaci, care s-a catapultat dintr-un MIG 21. Cristian Budiaci, pilot la fosta companie BlueAir, s-a rănit după ce frânghia din dotarea cockpit-ului s-a rupt atunci când acesta ieșea pe geam. Se pare că a suferit o fractură la un picior și a fost necesară intervenția chirurgicală.

Știrea inițială: Un avion Boeing 737-300 s-a prăbușit în timpul decolării în Senegal, provocând rănirea a 11 persoane, dintre care patru grav.

Zborul HC 301 al companiei Air Senegal cu destinația Bamako, capitala Mali, a ieșit de pe pistă în primele ore ale zilei de joi, a anunțat aeroportul Blaise Diagne din Dakar, într-un comunicat.

Un pilot a fost rănit, dar majoritatea celor 78 de pasageri aflați la bord nu au fost răniți în incident.

Citește și: Un avion cargo Boeing a aterizat la Istanbul fără roțile din față (VIDEO)

Operațiunile au fost întrerupte de atunci pe aeroport.

Serviciile de urgență de pe aeroport au fost mobilizate pentru a evacua pasagerii, se arată în comunicatul aeroportului.

O anchetă este în curs de desfășurare pentru a determina cauzele incidentului.Boeing nu a comentat incidentul și nici Transair, compania privată de la care Air Senegal a închiriat avionul.

Criză în materie de siguranță

Deși nu se știe încă ce a cauzat accidentul, acesta survine în contextul în care producătorul se confruntă cu o criză tot mai gravă în materie de siguranță.

O ușă nefolosită a căzut dintr-un Boeing 737 Max al companiei Alaska Airlines în ianuarie, la scurt timp după decolarea din SUA.

Compania se confruntă cu o anchetă penală în legătură cu acel incident.

Vezi și: Compania Boeing, vizată de încă o anchetă. Teste posibil falsificate

Accidentul din Senegal vine în contextul în care un fost inspector de calitate de la cel mai mare furnizor al Boeing a declarat pentru BBC că, în mod regulat, caroseriile avioanelor plecau din fabrică cu defecte grave.

Compania unde a lucrat fostul inspector, Spirit AeroSystems, a declarat că „nu este deloc de acord” cu aceste acuzații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel