Un apropiat al lui Putin a fost reținut de SBU: Niciun trădător nu va scăpa de pedeapsă / FOTO

Un apropiat al lui Putin a fost reținut de SBU: Niciun trădător nu va scăpa de pedeapsă  /  Foto: Facebook Volodimir Zelenski
Un apropiat al lui Putin a fost reținut de SBU: Niciun trădător nu va scăpa de pedeapsă / Foto: Facebook Volodimir Zelenski

Viktor Medvedchuk, un magnat ucrainean apropiat de Vladimir Putin, a fost reținut de SBU.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a distribuit pe facebook o fotografie cu fugarul Viktor Medvedchuk.

„Mulțumesc tuturor ofițerilor SBU, inclusiv contraspionajului și anchetatorilor, care, urmând instrucțiunile președintelui Ucrainei Volodimir Zelenski, și-au dovedit profesionalismul și au condus această operațiune specială pe mai multe niveluri fulgerătoare și periculoasă de reținere a parlamentarului Medvedchuk. Niciun trădător nu va scăpa de pedeapsă și va fi tras la răspundere conform Legii Ucrainei“, a spus președintele SBU Ivan Bakanov, conform Timpul.

Zelenski a refuzat să-l primească pe președintele Germaniei: Momentan nu este binevenit la Kiev

Frank-Walter Steinmeier a dorit să călătorească la Kiev „pentru a trimite un semnal puternic de solidaritate europeană cu Ucraina”, după cum chiar el, marți după-amiază.

„Eram pregătit pentru asta. Dar, evident, trebuie să recunosc, nu s-a dorit același lucru și la Kiev.”, a adăugat el.

BILD raportase anterior că președintele Germaniei plănuia o vizită în Ucraina și că aceasta a fost respinsă la Kiev. În ultimele zile, omologul său polonez Andrzej Duda i-a sugerat să călătorească în Ucraina cu el și președinții baltici (din Estonia, Lituania, Letonia), a declarat Steinmeier, marți, la Varșovia. O posibilă dată de vizită ar fi fost mâine, miercuri.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a opus acestui lucru. Acesta nu vrea să-l întâlnească pe Steinmeier la Kiev în acest moment, în timp ce alți politicieni din UE au voie să vină.

Motivul ar fi legat de legăturile strânse ale lui Steinmeier cu Rusia din ultimii ani. În calitate de ministru de externe, Steinmeier a avut contacte strânse cu, printre alții, ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov. Steinmeier a fost, de asemenea, un mare susținător al controversatei conducte Nord Stream 2 și este considerat arhitectul politicii guvernului federal pentru Rusia.

Un diplomat ucrainean de la Kiev a declarat pentru BILD: „Știm cu toții despre legăturile strânse ale lui Steinmeier cu Rusia. Momentan nu este binevenit la Kiev. Vom vedea dacă asta se va schimba mai târziu” (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel