Zelenski a refuzat să-l primească pe președintele Germaniei: Momentan nu este binevenit la Kiev

Zelenski a refuzat să-l primească pe președintele Germaniei: Momentan nu este binevenit la Kiev  /  Sursa foto: Facebook Volodimir Zelenski
Zelenski a refuzat să-l primească pe președintele Germaniei: Momentan nu este binevenit la Kiev / Sursa foto: Facebook Volodimir Zelenski

Frank-Walter Steinmeier, președintele Germaniei, ar fi intenționat să călătorească la Kiev, dar acesta nu a fost primit de Volodimir Zelenski.

Frank-Walter Steinmeier a dorit să călătorească la Kiev „pentru a trimite un semnal puternic de solidaritate europeană cu Ucraina”, după cum chiar el, marți după-amiază.

„Eram pregătit pentru asta. Dar, evident, trebuie să recunosc, nu s-a dorit același lucru și la Kiev.”, a adăugat el.

BILD raportase anterior că președintele Germaniei plănuia o vizită în Ucraina și că aceasta a fost respinsă la Kiev. În ultimele zile, omologul său polonez Andrzej Duda i-a sugerat să călătorească în Ucraina cu el și președinții baltici (din Estonia, Lituania, Letonia), a declarat Steinmeier, marți, la Varșovia. O posibilă dată de vizită ar fi fost mâine, miercuri.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a opus acestui lucru. Acesta nu vrea să-l întâlnească pe Steinmeier la Kiev în acest moment, în timp ce alți politicieni din UE au voie să vină.

Motivul ar fi legat de legăturile strânse ale lui Steinmeier cu Rusia din ultimii ani. În calitate de ministru de externe, Steinmeier a avut contacte strânse cu, printre alții, ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov. Steinmeier a fost, de asemenea, un mare susținător al controversatei conducte Nord Stream 2 și este considerat arhitectul politicii guvernului federal pentru Rusia.

Un diplomat ucrainean de la Kiev a declarat pentru BILD: „Știm cu toții despre legăturile strânse ale lui Steinmeier cu Rusia. Momentan nu este binevenit la Kiev. Vom vedea dacă asta se va schimba mai târziu”.

Șeful CDU spune că vârful prosperității Germaniei este „probabil încheiat”: Nu ne vom mai putea permite una sau alta

Liderul opoziției din Bundestag-ul german și șeful partidului CDU, Friedrich Merz, a prezis o scădere a prosperității economice a Germaniei, insistând că vârful economic al țării „probabil sa încheiat”.

„Ne vom descurca rău”, a susținut Merz în timpul unei apariții la programul de televiziune ARD, Report from Berlin.

„Vârful prosperității noastre – cel puțin pentru o anumită perioadă de timp – s-a încheiat probabil”, a adăugat el, avertizând că politicienii nu pot atenua decât într-o măsură limitată dezvoltarea economică.

„Nu ne vom mai putea permite una sau alta. Aceasta va fi situația pentru o anumită perioadă de timp”, a susținut Merz (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel