Umbrelele din Botoșani, considerate ”homosexuale” de un preot

Foto: Monitorul de Botoșani
Foto: Monitorul de Botoșani

Primăria Botoşani a luat o decizie surpriză după ce umbrelele care alcătuiau o cupolă în centrul oraşului au trezit nemulțumirea unui preot ortodox.

Primăria a decis realizarea unei cupole din umbrele cu prilejul evenimentului SeptemberFest, însă un preot care a cerut primăriei să schimbe culorile umbrelelor pentru că seamănă cu steagul comunităţii gay.

Primăria a decis să se conformeze: "La început, am montat în jur de 30 de umbrele care au fost schimbate la solicitarea unui preot care a spus că umbrelele ar avea culorile steagului homosexualilor. Noi ne dorim în acest eveniment ca toată lumea să se simtă bine şi am schimbat culorile, deşi, trebuie să recunosc că doare faptul că suntem într-o Europă în care trebuie să ne acceptăm aşa cum suntem şi că nu ar fi fost cazul pentru a se interveni pentru un asemenea eveniment", a declarat viceprimarul Cătălina Camelia Lupaşcu, pentru gândul.info.

Situaţia de la Botoşani a generat o reacţie şi din partea Comunităţii gay: „Curcubeul e un simbol în principal religios, e însemnul legăturii între om şi Dumnezeu după Potop. Doi, cred că suntem în plin stat teocratic. Dacă un preot delirează şi sugerează învazia homosexulităţii în paşnicul şi creştinescul Botoşani, nu înseamnă că autoritatea publică ar trebui să-l ia în serios şi să scoată acele articole colorate din peisaj", a declarat directorul ACCEPT, Florin Buhuceanu, pentru Ştirile Pro TV.

Pentru că Primăria a beneficiat de o sponsorizare, costul total al celor 400 de umbrele a fost de 3.600 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel