Uleiul alimentar uzat, efect devastator asupra mediului. Puteți recicla în toate hipermarketurile Auchan, de astăzi

Roxana Neagu / 21 oct 2019 / 16:23 Salveaza PDF Comentarii

Toate cele 33 de hipermarketuri din România vor include, din această săptămână, puncte de colectare a uleiului alimentar uzat, de la clienți. Uleiul uzat va fi reciclat și folosit în producția de biocombustibil. 

De ce este necesar să reciclați uleiul uzat? Pentru că un singur litru de ulei uzat aruncat în canalizare poluează un milion de litri de apă, adică acea cantitate necesară unui adult pentru a supraviețui timp de 14 ani. 

Un studiu citat de Auchan România, realziat de genția Națională pentru Protecția Mediului, arată că cei mai mari generatori de ulei alimentar uzat sunt consumatorii casnici. Același studiu mai subliniază că 99% din cantitatea de ulei uzat ajunge în canalizarea orașelor. 

Cum procedați pentru a da uleiul uzat la Auchan, pentru reciclare. Primiți, în schimb, apă, detergent de vase sau ulei de floarea soarelui

 

1. Să colecteze uleiul folosit, după răcire, într-un recipient transparent de plastic. Pentru ca procesul de reciclare să se poată derula într-un mod optim, este important ca uleiul să fie strecurat și neamestecat cu alte deșeuri. Recipientele din plastic vor fi, de asemenea, colectate pentru reciclare.

2. Să colecteze minim 0,5 litri de ulei uzat (sau multiplu de 0,5l) și să aducă recipientele în magazinele Auchan la Servicii Clienți.

3. În funcție de cantitatea predată, clienții vor fi răsplătiți de către partenerii Auchan, pentru nivelul de reponsabilitate de care dau dovadă, cu detergent de vase, apă plată sau ulei de floarea soarelui.

”Acest program vine ca o continuare firească a inițiativelor pe care le-am derulat de-a lungul anilor pentru protejarea mediului înconjurător și pentru promovarea unui stil de viață sănătos prin alimentație și sport. Împreună cu partenerii noștri AQUA Carpatica, Fairy și Floriol, ne dorim să încurajăm clienții să ne urmeze în număr cât mai mare în acest gest de responsabilitate socială și împreună să reușim să colectăm 10.000 de litri până la finalul anului 2020. Le mulțumim partenerilor implicați în acest proiect și îi asigurăm pe clienții noștri că vom veni în întâmpinarea lor și cu alte soluții pentru a-i sprijini în acțiunile lor de responsabilitate socială”, a declarat Corina Dospinoiu, Responsabil CSR Auchan România.

 

Sursa informații studiu, citate de Auchan: icdv.ro 

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23