Un cartel al componentelor auto, amendat în UE

Un cartel al componentelor auto, descoperit în UE
Descriere foto: Un cartel al componentelor auto, descoperit în UE

Mai multe companii care au format un cartel pe piaţa centurilor de siguranţă, a airbagurilor şi a volanelor vor primi o amendă substanţială de la Uniunea Europeană.

Organismele de reglementare a concurenţei din Uniunea Europeană vor anunţa, în săptămânile următoare, amendarea mai multor companii care au format un cartel pe piaţa centurilor de siguranţă, airbagurilor şi volanelor, au declarat miercuri pentru Reuters mai multe surse din apropierea acestui dosar.

Decizia Comisiei Europene vine după o anchetă care durează de peste şase ani şi care a început cu o serie percheziţii efectuate în luna iunie 2011. Organismele de reglementare din întreaga lume au anchetat numeroase carteluri, impunând amenzi de miliarde de euro şi pedepse cu închisoarea pentru unii directori.

[citeste si]

Entitatea responsabilă de asigurarea respectării normelor UE în materie de concurenţă nu a dezvăluit numele companiilor la care au fost efectuate percheziţii. Cu toate acestea, în 2011, grupul Autoliv, cel mai mare producător mondial de airbaguri şi centuri de siguranţă, a informat că două din uzinele sale din Germania au fost vizate de percheziţii.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.83