UE: Fonduri europene pentru tineri. Corina Crețu: Europa investește în viitor

Fondul European de Dezvoltare Regională (ERDF) oferă sprijin de peste 10 miliarde de euro în perioada 2014-2020 pentru finanţarea activităţilor profesionale independente şi crearea afacerilor pentru tinerii antreprenori din Europa, susţine comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu. 

"În perioada 1-7 mai 2017 au loc diverse evenimente în cadrul Săptămânii Europene a Tineretului (SET), prin urmare este momentul să ne punem o întrebare legitimă: ce face UE pentru tineretul nostru, pentru fundaţia societăţii noastre europene? Răspunsul este: de fapt, destul de mult. Nu doar prin Iniţiativa privind ocuparea forţei de muncă în rândul tinerilor (Youth Employment Initiative - YEI), al cărei buget se ridică la 6,4 miliarde de euro, dar şi prin Politica Regională. În linii mari, Fondul European de Dezvoltare Regională (ERDF) sprijină ceea ce eu aş numi o creştere prietenoasă a angajărilor pe baza unor strategii teritoriale, care permite sprijinirea tinerilor antreprenori prin finanţarea activităţilor profesionale independente, a microîntreprinderilor şi, în linii mari, crearea afacerilor. Iar când spun "sprijin", mă refer la peste zece miliarde de euro pentru perioada 2014-2020", a explicat Corina Creţu, într-o postare pe blogul personal, intitulată "Săptămâna Europeană a Tineretului 2017: Europa investeşte în viitorul său", scrie Agerpres.

Oficialul adaugă că Fondul European de Dezvoltare Regională investeşte şi în infrastructură, pentru a face tineretul mai bine pregătit pentru viitor, aproape trei miliarde de euro fiind disponibili pentru infrastructura şcolară în UE. 

"Astfel de investiţii îmbunătăţesc accesul la educaţia de calitate ridicată, care este într-adevăr "fundaţia societăţii noastre". Şi, credeţi-mă, este vorba de calitate ridicată! O mare parte din munca mea o reprezintă călătoriile în Europa pentru a vedea eu însămi ce se face cu fondurile alocate prin politica regională şi nu o să vă vină să credeţi câte proiecte deosebite am vizitat, de la şcoli primare la universităţi şi centre de pregătire vocaţională. Şi dacă vorbim acum de acestea, să ştiţi că fără o astfel de finanţare, ele nu ar fi reuşit să furnizeze o educaţie de asemenea calitate", susţine Corina Creţu. 

Rata șomajului în rândul tinerilor, dublă

Oficialul menţionează şi "Corpul european de solidaritate", lansat la iniţiativa preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Paul Juncker. Deoarece oferă tinerilor europeni cu vârsta cuprinsă între 18 şi 30 de ani posibilitatea de a lucra la proiectele Interreg (proiecte finanţate de UE care implică regiuni din mai mult de o ţară), "Corpul european de solidaritate" oferă tinerilor şansa de a lucra peste hotare, de a învăţa noi competenţe, de a folosi alte limbi, ceea ce îi va ajuta în cariera lor profesională. 

Comisarul european pentru politică regională aminteşte însă că la nivelul UE rata şomajului în rândul tinerilor, de 21,1%, este mai mult decât dublă faţă de rata generală a şomajului, de 9,8%. 

Corina Creţu îşi încheie postarea urând tuturor tinerilor, care sunt viitorul UE: "O Săptămână fericită a Tineretului", oriunde ar trăi aceştia în UE. "Europa este de partea voastră, bazaţi-vă că vom continua să vă sprijinim", dă asigurări comisarul european pentru politică regională.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel