Udrea a terminat plângerea împotriva lui Ponta. Ce acuzații îi aduce

Deputata Elena Udrea a anunțat că a fost finalizată plângerea împotriva premierului Victor Ponta. Va fi depusă marți, de PMP. Alături de numele premierului, în plângere apare și numele șefului Corpului său de Control, Ion Lazăr. 

"Am finalizat plângerea împotriva primului-ministru şi a şefului Corpului său de Control, Ion Lazăr. Vom depune această plângere penală, astăzi, la Parchetul General. Îi acuzăm de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, prevăzută de dispoziţia art. 297, alin. 2 din noul Cod Penal, precum şi instigare la infracţiunile de inducere în eroare a organelor judiciare, ameninţare şi şantaj, prevăzută la dispoziţia art. 47 din noul Cod penal", a declarat Elena Udrea.

Deputata a adăugat că premierul "și-a permis prin acest instrument să îi cerceteze pe toţi cei care au semnat listele iniţiate de către PMP împotriva creşterii preţului la combustibil. (...) Şi-a găsit un instrument cu care să-şi intimideze adversarii politici, dar şi cetăţenii - Corpul de Control al premierului. Îi reamintim că acest Corp de Control este al Guvernului, şi nu al cetăţenilor". 

VEZI și: De ce ar vota-o Băsescu pe Udrea la Cotroceni

Elena Udrea a mai explicat că "am strâns aceste semnături în stradă, cu tinerii, iar tinerii noştri nu plagiază şi nu fură. Sunt tineri oneşti, care au adunat semnăturile celor care au vrut să semneze împotriva creşterii abuzive a accizei, fără însă a le cere date personale, pentru că tinerii noştri nu sunt operatori de date personale şi nici PMP nu este. Ca urmare, fiecare a completat câmpurile respective de pe liste aşa cum a dorit"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel