Uber - Taxify - Clever. USR cere retragerea ordonanţei care interzice platformele de ridesharing

Sondaj: UBER sau Taxi? Rezultatul este edificator
Sondaj: UBER sau Taxi? Rezultatul este edificator

Uniunea Salvaţi România îi cere ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, să retragă OUG 21/2019 şi să permită parlamentarilor, împreună cu patronatele din domeniul transporturilor şi cu patronii platformelor de ride-sharing, să elaboreze o lege care să ducă la o 'concurenţă loială' între taximetrişti şi platformele de ride-sharing. 

"Uniunea Salvaţi România îl somează pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, să retragă OUG 21/2019 şi să permită parlamentarilor, împreună cu patronatele din domeniul transporturilor şi cu patronii platformelor de ride-sharing, să elaboreze o lege transparentă, clară şi simplă, care să permită o concurenţă loială între taximetrişti şi platformele de ride-sharing. Şi, cel mai important, să fie o lege dată în interesul consumatorului", se arată într-un comunicat transmis vineri AGERPRES.

Interdicţia, dispreţ pentru consumatori 

USR subliniază că se opune 'categoric' modificărilor făcute prin OUG 21/2019 la Legea taximetriei 'prin care practic se interzic' platformele de ride-sharing. 

"Deşi interdicţia nu e expresă în lege, prin faptul că li se permite organelor de control ale statului să îi amendeze ori de câte ori ies pe stradă pe şoferii care practică ride-sharingul, efectul va fi că aceştia vor renunţa la activitate. Această reglementare face parte dintr-un lung şir de măsuri luate de actuala guvernare în dispreţul consumatorilor", precizează USR.

Deputatul USR Ionuţ Moşteanu, membru în Comisia de transport, atrage atenţia asupra faptului că două milioane de utilizatori folosesc platformele de ride-sharing şi că Guvernul trebuie să îi aibă în vedere pe aceştia.

"Ride-sharing-ul trebuie reglementat şi trebuie reglementat rapid, pentru că e o realitate pe care nu putem s-o ignorăm", a afirmat el.

Taximetriştii au de pierdut

USR apreciază că prin actul normativ adoptat de Executiv 'se elimină concurenţa şi se instituie un monopol de stat în favoarea taximetriştilor', dar că 'acest monopol proaspăt creat nu e pe deplin favorabil' nici măcar pentru aceştia.

"Taximetriştii n-au câştigat nimic. Singurii câştigători sunt mafioţii care dau licenţe, pentru că acestea tocmai s-au scumpit. Taximetriştii o vor plăti mai scump, iar cei care au pixul din care pleacă licenţa vor primi mai mulţi bani", susţine, la rândul său, deputatul USR Claudiu Năsui. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel