Țuțuianu, despre TAB-ul scufundat: Nu există aplicație militară fără incidente

Incidentul din timpul exerciţiului NATO Saber Guardian, când un TAB s-a scufundat în Dunăre, în dreptul localităţii Borduşani, a fost tratat cu profesionalism, susține ministrul Apărării, Adrian Țuțuoianu. Acesta a făcut referire la faptul că militarii au fost evacuați rapid.

"Nu există aplicaţie militară la care să nu existe anumite incidente. (...) Sare cineva cu paraşuta, îşi luxează un picior, se mai rupe. (...) Incidentul a fost tratat cu profesionalism, în sensul că s-au evacuat rapid militarii. De asemenea, am găsit soluţia de aducere la suprafaţa a transportorului militar, operaţiunile vor începe astăzi şi vor continua mâine. (...) Am constituit comisii care vor verifica exact ce s-a întâmplat şi dacă avem vulnerabilităţi de natură tehnică sau au fost alte lucruri care au dus la acel incident", a spus Ţuţuianu, care a participat la ceremonia organizată de Ziua Aviaţiei la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor, scrie Agerpres. 

Un TAB s-a scufundat, în Dunăre, în dreptul localităţii Borduşani, judeţul Ialomiţa, în timpul exerciţiului multinaţional Saber Guardian, desfăşurat în regiunea ţării noastre. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel