Turnul Eiffel va arăta altfel. Culoarea acestuia va fi schimbată

Turnul Eiffel va arăta altfel. Culoarea acestuia va fi schimbată  /  Sursă foto: Pixbay
Turnul Eiffel va arăta altfel. Culoarea acestuia va fi schimbată / Sursă foto: Pixbay

Ca urmare a organizării Jocurilor Olimpice din 2024, culoarea Turnului Eiffel va fi schimbată.

Turnul Eiffel se schimbă la faţă. Acesta va avea o culoare aurie, după mai bine de 50 de ani. Lucrările de renovare au loc în contextul pregătirilor pentru Jocurile Olimpice din 2024, care vor avea loc la Paris. Turnul Eiffel este vopsit la fiecare şapte ani, atât pentru a-i proteja structura metalică de vânt, ploaie, soare şi poluare, cât şi pentru a-i menţinere aspectul.

"Culorile turnului au evoluat de-a lungul anilor. A fost roşie în 1889, pentru a proteja metalul. Doar trei ani mai târziu, Gustave Eiffel a renunţat definitiv la culoarea roşie şi i-a oferit un aspect galben-brun", a menţionat Pierre-Antoine Gatier, şef-arhitect al monumentelor istorice.

"Turnul Eiffel va avea un aspect auriu, spre deosebire de culoarea pe care suntem obişnuiţi să o vedem, chiar înainte de Jocurile Olimpice. Nu este ceva revoluţionar, dar pe fundalul cerului albastru din Paris va fi minunat", a spus Patrick Branco Ruivo, CEO-ul companiei care renovează turnul. Lucrările de renovare a turnului de 324 de metri, cu cele 18.000 de piese metalice unite de 2,5 milioane de tije şi grinzi, va costa aproximativ 50 de milioane de euro, informează Publika.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel