Au fost găsiți turiști rătăciți în Masivul Făgăraș

Făgăraş - Carpaţii Meridionali - foto 123RF
Făgăraş - Carpaţii Meridionali - foto 123RF

Patru turiști s-au rătăcit în Masivul Făgăraș. Autoritățile au demarat ample acțiuni de căutare. 

UPDATE: Cei patru turiști care s-au rătăcit în Munții Făgăraș au fost găsiți, marți, de salvamontiști, în zona Valea Berevoi, după aproape 24 de ore de la apelul prin care au cerut ajutor. Doi dintre ei au fost preluați deja de elicopterul SMURD trimis să survoleze zona, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit jandarmilor, turiștii rătăciți cu motocicletele în Munții Făgăraș au fost găsiți, marți, în zona Valea Berevoi. Elicopterul SMURD trimis să survoleze zona i-a preluat pe doi dintre ei și se va întoarce după ceilalți doi. Starea lor de sănătate va fi cunoscută după ce vor fi consultați de medici.

- Știrea inițială - 

În cursul zilei de ieri, la ora 13:40 autoritățile au primit un apel la 112 prin care se anunța faptul că patru turiști s-au rătăcit în Masivul Făgăraș. 

”Cel care a apelat a anunțat că e vorba de el și încă trei persoane care s-ar afla în zona Refugiului Brerevoiescu din Masivul Făgăraș. Acesta a comunicat că s-au rătăcit și nu mai au benzina și nici baterie la telefon. În noaptea precedentă au fost nevoiți să înnopteze în pădure. În momentul apelului au anunțat că sunt epuizați”, au precizat reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Brașov.

Turiștii, căutați de două zile

O echipă mixtă formată din patru jandarmi montani și doi salvamontiști s-au deplasat în zona indicată de apelant, dar turiștii nu au fost găsiți în zonă. 

Echipa de căutare este condusă de unul dintre cei mai titrați și experimentați jandarmi montani, plt. adj. Romică Ramba, foarte bun cunoscător al zonei.

După ce au "periat" toată zona, la căderea serii, echipa de căutare a decis să suspende căutările și să se întoarcă la bază, respectiv Postul de Jandarmi Montani Sâmbăta.

Căutările celor patru turiști dispăruți au fost reluate în cursul zilei de astăzi. Un elicopter SMURD a fost trimis pentru a survola zona muntoasă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel