Turiști fără echipament, recuperați de salvamontiștii prahoveni

Pexels
Pexels

Mai mulți turiști fără echipament au fost recuperați de pe munte de salvamontiștii prahoveni. 

Şapte turişti au fost salvaţi în ultimele 24 de ore de salvamontiştii serviciilor Buşteni şi Prahova, însă niciunul dintre cei care au avut nevoie de ajutor nu avea echipament corespunzător sau pregătire pentru parcurgerea unui traseu montan, scrie Agerpres. 

Potrivit datelor postate sâmbătă seară pe pagina de Facebook a Serviciului Salvamont Buşteni, în acest interval, salvatorii din Buşteni şi Prahova au fost solicitaţi la cinci intervenţii.

"În total, şapte turişti au fost salvaţi din situaţii diferite, dar, din păcate, niciunul dintre ei nu avea echipament corespunzător sau pregătirea necesară parcurgerii unui traseu montan. Atragem atenţia încă o dată asupra acestui aspect şi subliniem faptul că lipsa echipamentului şi a antrenamentului specific duce de cele mai multe ori la accidente montane", precizează sursa citată. 

Bărbat înecat în lacul Zetea

Pompierii harghiteni au intervenit, duminică după-amiază, 27 iunie, pentru găsirea unui tânăr în vârstă de aproximativ 20 ani, care s-a înecat în lacul Zetea, a informat Biroul de presă al ISU Harghita, potrivit Agerpres. 

La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc, cu un autocamion cu barcă pneumatică şi un echipaj SMURD, fiind chemat în sprijin şi serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă din Zetea. De asemenea, s-a alertat şi Serviciul Salvamont pentru a trimite echipajul de scafandri, a mai precizat sursa citată.

Bărbat, rănit pe muntele Cozia

Totodată, echipe de salvamontişti şi pompieri au intervenit în aceeași zi pe muntele Cozia pentru salvarea unui bărbat care prezintă o fractură la picior după ce s-a accidentat în timp ce cobora de la Mănăstirea Stănişoara, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, Cătălin Popescu.

"Echipajul SMURD din cadrul ISU Vâlcea, in cooperare cu SALVAMONT Vâlcea, acţionează pentru salvarea unui bărbat care are traumatism la un membru inferior (fractură deschisă). În momentul producerii accidentului, persoana în cauză se afla pe sensul de coborâre de pe Muntele Cozia şi venea de la Mănăstirea Stănişoara", a anunţat Popescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel