Turcia amenință UE

Turcia a amenințat UE că anulează înțelegerea pentru controlul migrației. Ankara condiționează înțelegerea de ridicarea vizelor pentru cetățenii turci.

Guvernul de la Ankara s-a angajat la începutul anului să reaccepte migranți sau refugiați expulzați de țările europene în schimbul a 3 miliarde de euro, fonduri pentru programe de dezvoltare, și posibilitatea ca cetățenii turci să călătorească fără vize în UE, notează Agerpres.

Totuși, UE a amânat ridicarea vizelor. Măsura a fost luată din cauza legislației stricte împotriva terorismului și din cauza acuzațiilor de nerespectarea drepturilor omului de către Ankara.  

Ministrul de externe turc, Mevlut Cavusoglu, a declarat că Turcia începe să își piardă răbdarea. Guvernul de la Ankara solicită UE ridicarea vizelor pentru cetățenii turci, în țările membre, cel târziu până la finalul anului. Acesta a adăugat că țara sa luptă împotriva organizației jihadiste Statul Islamic, împotriva organizațiilor kurde și împotriva celor care au pus la cale lovitura de stat.

Potrivit diplomatului turc, o zonă de siguranță în nordul Siriei ar duce la stoparea valului de imigranți.

"Alte state își doresc ca refugiații să nu ajungă să le ceară găzduire. Dacă refugiații au la dispoziție o zonă de siguranță, Europa ar răsufla ușurată," a mai spus ministrul de externe turc.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel