Turcan blochează o lege PNL: Mă delimitez

Inițiativa legislativă a senatorului liberal Răducu Filipescu, potrivit căreia funcționarii publici trimiși în judecată pentru corupție nu ar mai fi suspendați din funcție, nu are girul partidului și nu va fi susținută, a anunțat Raluca Turcan, președintele interimar al PNL.

"Inițiativa legislativă cu privire la Statutul funcționarilor publici nu are girul PNL și nu va fi susținută. Măsura suspendării de drept din funcție a funcționarului public, la momentul trimiterii în judecată pentru o serie de infracțiuni prevăzute în legea în vigoare, este necesară și trebuie menținută", a declarat Raluca Turcan, președintele interimar al Partidului Național Liberal, citată de Agerpres.

Potrivit acesteia, a fost constatată și prin mai multe decizii ale Curții Constituționale necesitatea unor măsuri de natură a asigura integritatea funcției publice.

"PNL se delimitează de această inițiativă care nu a fost supusă dezbaterii și deciziei conducerii partidului", a arătat liderul PNL.

Senatorul PNL Răducu Filipescu a depus la Parlament o propunere legislativă pentru abrogarea articolului 94, alin. (1), lit. m) din Legea 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici. Astfel, inițiativa prevede ca funcționarii publici să nu mai fie suspendați din funcție dacă sunt trimiși în judecată pentru infracțiuni de corupție și de serviciu, infracțiuni care împiedică înfăptuirea justiției, infracțiuni de fals și infracțiuni contra umanității, contra statului sau contra autorității.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel