Tulcea: Proiecte europene de 1,25 milioane de euro pentru modernizarea şcolii din comuna Luncaviţa

Primăria comunei Luncaviţa din judeţul Tulcea a semnat trei contracte de finanţare, în valoare totală de 1,25 milioane de euro, care au drept obiectiv modernizarea unităţii de învăţământ din localitate, sistemul de căldură pe bază de pompe care există la Centrul de informare turistică urmând să fie replicat şi la şcoală.

Potrivit primarului comunei Luncaviţa, Ştefan Ilie, sistemul pe bază de pompe de căldură funcţionează de câţiva ani la Centrul de informare turistică, acolo unde, după foraje la o adâncime de 100 de metri, este asigurată o temperatură de 22-23 de grade Celsius, atunci când temperatura aerului este de minus 20 de grade.

'Consider că pompele de căldură sunt cea mai eficientă modalitate de asigurare a încălzirii. Costurile sunt foarte mici şi sunt echivalente cu cele ale curentului pentru a porni o pompă. Factura lunară este de 40 sau 50 de lei pe lună', a declarat, pentru AGERPRES, Ştefan Ilie. El a mai spus că sistemul care funcţionează la Centrul de informare turistică din localitate va fi replicat şi la nivelul Liceului tehnologic 'Simion Leonescu'.

'Am obţinut finanţare pentru construirea şi dotarea atelierului tehnologic al şcolii. Avem un proiect prin care vrem să înfiinţăm un afterschool şi vrem ca şi acolo să avem pompe de căldură', a menţionat primarul comunei Luncaviţa. Cele trei contracte de finanţare în valoare totală de 1,25 de milioane de euro pentru modernizarea unităţii şcolare din localitate au drept sursă de finanţare programe europene. Proiectul prin care se va reabilita sediul liceului are un buget de 500.000 de euro şi este finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), cel prin care va fi modernizat atelierul-şcoală are o valoare de 400.000 de euro şi este finanţat prin Programul Operaţional Regional, iar proiectul privind înfiinţarea unui afterschool are un buget total de 350.000 de euro şi este finanţat tot prin PNDR, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel