Tudorel Toader, evaluare. Grindeanu: Mai încercăm să aplicăm și legea

Premierul Sorin Grindeanu a declarat că evaluarea făcută de Tudorel Toader asupra procurorului general şi a procurorului şef al DNA intră în prerogativele ministrului Justiției să facă această evaluare.

'(...) Intră în prerogativele ministrului Justiţiei să facă această evaluare. Poate că e un lucru nou şi pentru mine, şi pentru dumneavoastră ca un ministru al Justiţiei să îşi permită să facă ce spune legea, şi anume să evalueze activitatea Parchetului General şi a DNA şi a altor structuri. Uite că mai încercăm să aplicăm şi ceea ce scrie în lege, şi anume prerogativele pe care le are ministrul de a face aceste evaluări. E un lucru nou, trebuie să recunoaşteţi acest fapt. E o evaluare făcută de cel care trebuia să o facă, nu de către prim-ministru, şi nici de către preşedintele Camerei, preşedintele Senatului sau preşedintele României. Conform legii, ministrul Justiţiei trebuie să facă această evaluare şi a făcut-o, aşa cum aţi văzut ieri (miercuri - n.r.)', a declarat Sorin Grindeanu, joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a răspuns astfel fiind întrebat despre ”dezamăgirea” exprimată de preşedintele Camerei Deputaţilor şi lider al social-democraţilor, Liviu Dragnea, cu privire la rezultatele evaluării făcute de ministrul Justiţiei referitor la activitatea şefei DNA şi a procurorului general şi dacă este pregătit să-i confrunte pe cei care vor avea poziţii diferite faţă de el din PSD şi din alianţa de guvernare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel