Tudorel Toader, ANUNȚ. Marius Pieleanu: Este lupul singuratic, produce SURPRIZE. S-a creat o dorință de sânge

Sociologul Marius Pieleanu a comentat decizia de amânare a lui Tudorel Toader în privința scandalului provocat de  înregistrările prezentate de Vlad Cosma. El spune că o posibilă decizie luată la cald de ministrul Justiției privind revocarea șefei DNA ar fi putut scoate oamenii în stradă.

Pieleanu spune că ministrul Justiției are o atitudine didactică, iar dacă s-ar fi grăbit să ia vreo decizie, ar fi provocat un val de nemulțumire care ar fi putut să scoată 100 000 de oameni în stradă. 

"Mie mi se pare că această grabă înceată, ca să zic așa, a ministrului Justiției este una cu care trebuie să ne obișnuim. Atitudinea sa didactică în permanență, neobișnuită pentru spațiul politic care produce uneori surprize. Până la urmă, deciziile corecte, raționale, se iau atunci când nu sunt foarte calde evenimentele. Ce s-ar fi întâmplat dacă, de pildă ministrul Justiției ar fi ieșit și ar fi propus revocarea doamnei Laura Codruța Kovesi? Am fi avut probabil, mâine seară 100 000 de oameni pe stradă. Altfel, mie mi se pare că mută foarte inteligent. Ne-a anunțat deja că, săptămâna viitoare, joi va avea o informare foarte consistentă a conținutului raportului de evaluare a activității DNA," a spus Marius Pieleanu la România TV.

Lupul singuratic 

Sociologul spune că ministrul Justiției trebuie să ia o decizie rațională și a demonstrat deja că nu poate fi influențat politic. 

"Vreau să vă readuc aminte că totuși, Tudorel Toader, pe lângă calitățile sale intelectuale incontestabile este și un fel de lup singuratic. A fost în guvernul Grindeanu, în guvernul Tudose, este și în guvernul Dăncilă. Deja se cunoaște în spațiul public că nu poate fi influențat politic. Dacă într-adevăr vrea să aplice regulile de management în domeniul Justiției, atunci motivele trebuie să fie raționale, nu afective. Ieri la toate televiziunile informative s-au adunat peste două milioane de români care au urmărit cu foarte mare atenție, a creat un fel de emoție colectivă și în mod inerent, dorință de sânge. Exact asta nu vrea să facă Tudorel Toader. Repet, domnia sa trebuie să taie chirurgical, rece și să expună săptămâna viitoare, dacă va propune revocarea doamnei Kovesi, motivele raționale, nu emoționale, ce l-au determinat să facă această propunere," a mai spus Marius Pieleanu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel