Trupele ruse, pregătite pentru o "operaţiune de pace" în Ucraina

Dislocate la granița cu Ucraine,  trupele ruse ar fi primit ordinul de a fi pregătite pentru o intervenţie pe teritoriul ucrainean, potrivit unui expert militar de la Kiev, citat de agenţia de presă ucraineană Unian.

Conform informaţiilor pe care le deţinem, comandanţii unităţilor militare ruse au primit ordinul să fie pregătiţi pentru o 'operaţiune de pace' în Ucraina, a afirmat Dmitri Tîmciuk, şeful Centrului pentru studii politice şi militare de la Kiev şi iniţiatorul platformei "Rezistenţa informaţională", relatează Agerpres.

Citește și: Ce a promis NATO Ucrainei, în 2008, la București. Lavrov spune că de aici a pornit criza de la Kiev

El a adăugat că trupele ruse, care se găsesc în zona de 100 kilometri de frontiera cu Ucraina, se îndreaptă către graniţa cu Lugansk, regiune din estul ţării care, alături de regiunea Doneţk, şi-a autoproclamat independenţa în urma referendumului din 11 mai, referendum considerat ilegal de către Kiev şi comunitatea internaţională.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, afirma, săptămâna trecută, că Moscova şi-a retras trupele de la frontiera cu Ucraina, unde NATO estimase, la sfârşitul lunii aprilie, că s-ar fi aflat efective militare de 40.000 de oameni. Ulterior acestui anunţ, NATO şi SUA au declarat că nu au niciun indiciu privind retragerea forţelor militare ruse de la graniţa cu Ucraina.

Serghei Lavrov, ministrul de Externe rus, declara miercuri că  Ucraina este "mai aproape ca niciodată de un război civil".

Citește și: Analist britanic: Ucraina, eșecul definitiv pentru NATO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel