Urmărește emisiunea live


Tribunalul București și Curtea de Apel București își SUSPENDĂ activitatea

Tribunalul Municipiului Bucureşti, dar şi Curtea de Apel Bucureşti au decis să îşi suspende activitatea pe termen nedeterminat. Mii de dosare sunt astfel blocate. 

Magistrații sunt nemulțumiți pentru că pe masa parlamentarilor se va afla, în 28 ianuarie, legea privind eliminarea pensiilor de serviciu, după ce Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a emis deja un raport favorabil pentru abrogarea pensiilor speciale.

„Adunarea Generală a Judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti, întrunită în şedinţa din 21 ianuarie 2020, la convocarea Secţiei pentru judecători din cadrul CSM: a hotărât, cu unanimitate, că iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu pentru judecători, este de natură a încălca independenţa şi a afecta statutul constituţional al acestora; a hotărât, cu majoritate, suplimentarea ordinii de zi şi suspendarea activităţii de judecată începând cu data de 22 ianuarie 2020 şi până la revenirea celorlalte puteri ale statului asupra demersului de eliminare a pensiei de serviciu a magistraţilor", a anunțat, marți, CAB.

Același tip de anunț l-a făcut și Tribunalul Capitalei, conform Mediafax. 

Ce cazuri vor mai fi soluţionate

Astfel, judecătorii vor soluționa, începând de miercuri, doar cazurile urgente. Vor fi luate în discuție, în materie civilă, cauzele cu minori, iar în materie penală, cauzele referitoare la măsurile preventive. În acest caz, câteva mii de dosare, care ar fi trebuit luate în discuție doar miercuri, vor fi blocate. Printre ele și cel al lui Sorin Blejnar sau Cristian Poteraș.

În ultimele săptămâni, mai mulți magistrați, dar și alți angajați din sistemul de justiție și-au manifestat nemulțumirea față de măsurile Parlamentului și spun că dispozițiile sunt și neconstituționale și incorecte.

De altfel, Tribunalul Capitalei, Curtea de Apel București și alte instanțe din țară și-au suspendat activitatea și în luna decembrie, având la bază aceleași considerente. Acțiunilor de protest li s-au alăturat și procurori din cadrul mai multor parchete din țară, dar și grefierii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel