TREN DERAIAT Iași-Timișoara. 200 de pasageri erau pe drum

Trenul IR1765 Iași - Timișoara a deraiat la ieşirea din Dej sâmbătă noapte. Informaţia a fost publicată pe Facebook de jurnalistul Sorin Istrate. Din fericire, incidentul nu s-a soldat și cu persoane rănite.

UPDATE 07:00 - CFR Călători a oferit primele informații despre eveniment, menționând faptul că pasagerii au fost preluați de alt tren către destinație. Mesajul companiei a fost:

"În jurul orei 23.15, trenul InterRegio 1765, Iași - Timișoara, a deraiat la trecerea peste macazele de ieșire din stația Dej Călători.

Pasagerii și personalul feroviar nu au fost răniți. Călătorii au fost preluați de un alt tren care a circulat pe celălat fir de cale ferată, după verificarea gabaritului și avizul de liberă trecere al colegilor CFR Infrastructura. Echipe de intervenție s-au deplasat la fața locului pentru repunerea vagoanelor pe șine și pentru reluarea circulației în condiții de siguranță. Conducerea Sucursalei Regionale Cluj se află, de asemenea, la locul evenimentului și cercetează circumstanțele în care a avut loc deraierea. Măsurile operative au ca principal scop reluarea circulaţiei trenurilor în condiţii de siguranţă.

Dacă pasagerii care au bilete/abonamente vor să renunțe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor, conform Regulamentului de transport pe calea ferată, în vigoare."

-------

Conform primelor informații, se pare că incidentul s-a produs din cauza supralărgii șinelor. Sorin Istrate a scris, pe Facebook, că peste 200 de călători așteaptă ca problema să se rezolve.

"Trenul Interegio Iasi-Timisoara, deraiat la scurt timp dupa iesirea din gara Dej Calatori. Cauza: o supralargire a sinelor, spun mecanicul de locomotiva si conductorul de tren. Peste 200 de calatori asteapta nedumeriti de cele intamplate pe peronul garii. A trecut deja aproape o ora de la incident", a scris ziaristul pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel