Trei miniștri de Externe în două săptămâni. Emil Hurezeanu: Un lux

Patru nume pentru conducerea MAE și trei șefi ai instituției în doar două săptămâni. Este  realitatea României, apreciată de jurnalistul Emil Hurezeanu drept un lux. 

De câteva ore, România are un nou ministru de Externe, Bogdan Aurescu. Administrația Prezidențială a transmis informația că președintele Traian Băsescu a semnat decretul de numire în funcția a lui Bogdan Aurescu simultan cu informația că președintele a semnat demisia lui Teodor Meleșcanu din fruntea MAE. Pe scena politică noul ministru de Externe a venit ca o surpriză în condițiile în care numele propus în urmă cu o săptămână era Mihnea Motoc, soț al Iuliei Motoc, judecător la CEDO. Deja sunt trei nume pentru conducerea MAE și doi miniștri, plus fostul ministru Titus Corlățean, care și-a dat demisia după scandalul alegerilor prezidențiale 2014 din diaspora, primul tur. 

Despre situația celor trei miniștri de Externe și celor patru nume, jurnalistul Emil Hurezeanu spune că "Seria e cam nefericită: patru miniștri în două-trei săptămâni. Întreb: ce țară își mai permite? Patru miniștri de externe. Un lux", la Digi 24. El  adăugat că mișcările sunt "invers proporționale coerența și substanța politicii externe". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel