Trei medici ONU, uciși. Antonio Guterres, secretarul general al organizației, decizie

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a condamnat atacul în care şi-au pierdut viaţa trei medici angajaţi ai Naţiunilor Unite, informează dpa şi Reuters.

Antonio Guterres a condamnat acest atac "în termenii cei mai fermi", conform unei declaraţii dată publicităţii de purtătorul său de cuvânt Stephane Dujarric. Oficialul Naţiunilor Unite nu a oferit detalii suplimentare despre atacul produs în faţa unui mall şi al unei bănci din Benghazi, soldat şi cu rănirea a trei persoane.

"Secretarul general cheamă toate părţile să respecte armistiţiul în timpul Eid al Adha şi să se întoarcă la masa negocierilor pentru a urmări viitorul paşnic pe care poporul Libiei îi merită", conform sursei citate.

În jurul orei la care s-a produs explozia, mareşalul Khalifa Haftar, comandantul Armatei Naţionale Libiene, a anunţat o încetare a operaţiunilor militare timp de 48 de ore pe perioada celebrării Eid al-Adha, Sărbătoarea musulmană a Sacrificiului care începe sâmbătă. La solicitarea Franţei, Consiliul de Securitate al ONU urma să se întâlnească în cursul zilei de sâmbătă pentru a discuta despre ultimele evenimente din Libia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel