Urmărește emisiunea live


Încrederea în Traian Băsescu a scăzut la 9%. Boc - 8%. Jumătate dintre români nu ştiu cine ar mai trebui să vină la guvernare

traian basescu
traian basescu

Traian Băsescu a scăzut la o cotă de încredere de 9%, potrivit unui sondaj efectuat în septembrie de GSSC Avangarde. Cota preşedintelui este egală cu aceea a lui Adrian Năstase şi sub cota lui Geoană, creditat cu 12 procente.

[caption id="attachment_15709" align="alignleft" width="300" caption="montaj foto: dcnews"]traian basescu[/caption] Pentru comparaţie, Dan Diaconescu însumează 24 la sută opinii favorabile (imagine bună şi foarte bună). Şi restul liderilor PDL stau foarte rău: Stolojan are 7 la sută opinii favorabile, Videanu 3 procente, în vreme ce 91 la sută dintre români consideră că ţara merge într-o direcţie greşită, faţă de 85 la sută în august. Doar 8 la sută dintre români au  încredere în guvernul Boc. Totuşi, doar 21 la sută dintre români îşi pun speranţele într-un guvern PSD-PNL, 45 la sută declarând că nu ştiu cine ar trebui să vină la guvernare.

Nivelul civic al românior pare să fi crescut, 67 la sută dintre repondenţi admiţând că nu este bine ca preşedintele să conducă şi guvernul. În ciuda părerilor defavorabile despre principalele partide politice, o Românie fără partide ar fi o ipoteză proastă şi foarte proastă pentru 63 la sută dintre repondenţi, iar 70 la sută sunt împotriva ideii unei ţări fără Parlament. Cât priveşte încrederea în instituţii, tot mai mulţi români devin circumspecţi faţă de Banca Naţională, care strângea constant opinii favorabile. Acum, aceasta se află la acelaşi nivel de încredere cu Poliţia. Soluţiile extravagante sunt refuzate de populaţie, o ipoteză în care România ar fi condusă de Patriarhul Daniel fiind agreată doar de 10 la sută dintre repondenţi. Greva generală, în schimb, este susţinută de 60 la sută dintre români. Institutul sociologic GSSC Avangarde este coordonat de conf. dr. Marius Pieleanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel