Traian Băsescu, declarații în prima zi de campanie electorală. Ce spune Chirieac

Președintele Traian Băsescu va ieși, cu declarații de presă, vineri, de la orele 16,30, în prima zi oficială de campanie electorală. Analistul Bogdan Chireac este de părere că e greu de crezut ca domnul Băsescu să nu spună lucruri care să nu fie comentate, mai ales și în contextul întâlnirii  neoficiale cu premierul Ungariei, Viktor Orban. 

În contextul declanșării campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, dar și a întâlnirii de vineri cu premierul Ungariei, Victor Orban, Traian Băsescu va ieși cu declarații de presă. 

"Domnul Traian Băsescu se va întâlni cu premierul Ungariei, Viktor Orban, acela care a fost intens criticat, chiar dacă nu a fost nominalizat, de doamna Victoria Nuland, subsecretarul de stat american, persoana care se ocupă exact de regiunea noastră, pentru gravele derapaje din lipsa libertății presei și hăituirea societății civile",  a declarat Bogdan Chirieac la România Tv.

Din această cauză este de părere Chiriac că a ales Traian Băsescu să iasă la orele 16,30 și nu la orele 18,30. 

"De fiecare dată când iese la declarații domnul Traian Băsescu, eu mă aștept să avem subiecte de discuții zile întregi. Mi s-ar părea ciudat dacă domnul Băsescu ar ieși astăzi în public și nu ar spune ceva care să nu fie comentat. De obicei nu-i prea ies dânsului chestiunile astea de politică externă. În general în politica externă toată lumea este de acord cu pozițiile exprimate și atunci nu se iscă dezbateri".

Citește și: Traian Băsescu, Ion Iliescu și Emil Constantinescu, în horă la "O dată-n viață" la TVR1

Revenind la  întâlnirea cu Victor Orban, Chirieac este de părere că aceasta "este o întâlnire importantă. Orice întâlnire la acest nivel este importantă, mai ales că domnul Orban se spune că sprijinea foarte mult  anumite mișcări secesioniste din Transilvania, vedeți Ținutul Secuiesc.  

Întâlnirea de astăzi poate fi importantă, mai ales că domnul Băsescu și domnul Orban, ultima dată când i-am văzut erau prieteni, stăteau la masă, erau prin Harkov. Nu este ca și cum s-ar întâlni prima dată", a mai spus Bogdan Chirieac. 

"Deocamdată, nu trebuie uitat că politica agesivă pe care a dus-o domnul Orban, agresivă vizavi de Occident, vizavi de companiile occidentale, vizavi de băncile occidentale care au investit în Ungaria.  Practic, premierul Ungariei  a umblat la profiturile multinaționalelor ca un haiduc. Domnul Orban a fost reales la el în țară, fiindcă America te sprijină sau nu te sprijină atunci când e vorba să fi numit. Când e vortba să fi ales, asta este democrația, te alege poporul tău.

Eu cred că domnul Băsescu va face o scurtă trecere în revistă a situației de politică externă, vizavi de Bruxelles, vizavi de NATO, vizavide America , după care spune lucruri de campania electorală din România", a conchis Bogdan Chirieac.

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel