Urmărește emisiunea live


Traian Băsescu aşteaptă ca WikiLeaks să demonstreze relaţiile bune ale României cu SUA

romania wikileask
romania wikileask

Preşedintele Traian Băsescu se aşteaptă ca dezvăluirile publicate de Preşedintele Traian Băsescu a răspuns la o întrebare referitoare la rolul sau locul României în cadrul UE, având în vedere că unele ţări o percep mai apropiată de SUA, precizând că Bucureştiul „are relaţii excelente cu Statele Unite“. „Poate WikiLeaks va demonstra acest lucru - nu ştiu ce este în telegrame, vom vedea“, a adăugat preşedintele. Acesta a ţinut, totuşi, să adauge că românii s-au considerat în primul rând europeni. „De când am aderat la UE, la 1 ianuarie 2007, nu am făcut nimic care să sugereze că nu suntem nişte europeni excelenţi", a argumentat preşedintele român.

Referindu-se la posibila unire a României cu R.Moldova, Băsescu a afirmat că "politicienii nu pot face acest lucru". "Obiectivul nostru politic este să sprijinim R.Moldova să devină o ţară UE", a explicat el, adăugând că "dacă este să se întâmple ceva mai mult, acest lucru nu poate fi decis de politicieni, ci va fi decis de popor".

Întrebat dacă moldovenii se consideră români, Băsescu a declarat că "în R.Moldova, spiritul de unificare nu este foarte activ". "Nici aici, în România, spiritul de unificare nu este extrem de activ", a adăugat el.

Citeşte şi:

Portugalia, invidioasă pe România, potrivit WikiLeaks

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel