Tragedie în Germania. Un adolescent român, înjunghiat în spate de fratele unui alt român care s-a înecat

foto: Pixabay
foto: Pixabay

Românii, țintele tragediilor din Germania.

Două familii de români din Germania au trecut prin momente de groază, după ce un adolescent de 16 ani a fost înjunghiat în spate de fratele prietenului său. 

Cu o zi înainte, băiatul fusese salvat de la înec.

Vineri seara, în jurul orei 19:00, cei doi băieți au mers să se scalde în Elba. Pentru că afară erau temperaturi de peste 35 de grade Celsius, cei doi au decis să se răcorească în apă. Doar că au subestimat curenții perfizi ai râului şi, la aproximativ 25 de metri de plajă, au intrat în panică, pentru că se mai putea menţine la suprafaţă. Au început să ţipe şi să strige după ajutor, potrivit observatornews.ro

Potrivit publicaţiei Bild, băiatul de 16 ani a fost salvat de pompieri, în timp ce prietenul lui a dispărut sub apă, iar de atunci, este de negăsit.

Sâmbătă, băiatul care a supraviețuit a fost atacat cu cuţitul de fratele prietenului său, aparent din răzbunare, și l-a înjunghiat de mai multe ori pe adolescent. Acesta a fost dus în stare critică la spital.

Agresorul a fost arestat câteva ore mai târziu, într-un apartament aflat nu departe de locul atacului.

Potrivit harburg-aktuell.de, ambele familii implicate în acest caz sunt din România, iar rudele victimei nu exclud ca băiatul de 16 ani să fi fost atacat din răzbunare.

Un alt tânăr român și-a găsit sfârșitul în Germania

Vili Viorel Păun, ucis în atentatul rasist de la Hanau din 19 februarie 2020, a sunat de patru ori la poliţie înainte de a cădea secerat de gloanţe. Autorităţile nu au răspuns la niciunul dintre cele patru apeluri, dar l-au decorat post mortem.

Pe 19 februarie 2020, un atacator a împuşcat nouă tineri în oraşul Hanau din Germania. Victimele au fost alese la întâmplare pe stradă, singurul obiectiv al atacatorului fiind de a ucide cât mai mulţi imigranţi.

Românul Vili Viorel Păun a fost una dintre victime. Potrivit Deutsche Welle, autorităţile au prezentat familiei victimei o versiune conform căruie tânărul a fost atacat într-un magazin. După ce a primit telefonul fiului său, tatăl lui Viorel a început propria sa investigaţie.

Poliția, gafă după gafă

Tatăl victimei, a simţit că ceva este în neregulă după ce a descoperit că ultimele patru apeluri din telefonul fiului său erau la serviciul unic de urgenţă din Germania. Confruntate cu această dovadă, autorităţile au recunoscut că poliţia nu a putut prelua niciunul dintre apelurile lui Vili Viorel Păun din lipsă de personal. Horst Seehofer, ministrul federal de interne, a recunoscut în faţa familiei îndoliate că "tehnologia v-a ucis fiul", citează observatornews.ro

Oficialii germani au continuat seria de gafe în acest caz. În dosarele aferente anchetei, tatăl lui Vili Viorel Păun figura drept victimă. Tot pe aceste nume s-a efectuat şi autopsia. Abia după 7-8 luni, susţine Deutsche Welle, atunci când Niculescu Păun a cerut lămuriri în legătură cu moartea fiului său, germanii au rectificat greşeala.

În încercarea de a repara toate acest bâlbe, autorităţile germane l-au decorat post mortem pe Vili Viorel Păun cu Medalia pentru Curaj Civil, iar strada pe care a fost ucis românul îi va purta numele temporar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel