TRAGEDIE de 1 Decembrie, Călimani. Căutările, SISTATE: A treia victimă, de negăsit

Au vrut să arboreze tricolorul în vârf de munte, dar acum unul este mort, unul rănit grav, altul de negăsit. 

Două dintre victimele avalanșei din Călimani au fost găsite. Un pompier de 36 de ani este în stare gravă la spital. A doua persoană, o tânără de 26 de ani, a fost declarată moartă după o oră de resuscitare.  Soțul ei încă nu a fost găsit. 

Căutarea lui a fost sistată, temporar, din cauza vremii nefavorabile şi a riscului la care ar fi supuşi salvatorii, a declarat sâmbătă, şeful ISU Suceava, general de brigadă Ion Burlui, pentru Agerpres. 

”Riscul este ca pe cei care merg acolo să-i surprindă o nouă avalanşă. La ora când vorbim, starea zăpezii nu permite să reluăm căutările acolo (...) Stratul de zăpadă era pe alocuri mai mare de 4-5 metri”, a spus Burlui. 

Şeful ISU Suceava a adăugat că în zonă au fost trimise şi două şenilate, dar şi un balon de iluminare, respectiv un dispozitiv cu generator care oferă vizibilitate pe o rază mai mare. 

[citeste si]

De asemenea, câinele de căutare Oli al inspectoratului se află în dispozitivul de salvatori, acesta nefiind la prima acţiune de căutare de persoane, potrivit lui Burlui. 

O avalanşă în Munţii Călimani a surprins, vineri, trei persoane, dintre care doi pompieri, care participaseră la o acţiune de amplasare a unui steag tricolor în Munţii Călimani, de Ziua Naţională. 

La faţa locului s-a acţionat cu 46 de pompieri 9 jandarmi montani, 14 salvamontişti din Vatra Dornei şi de la Consiliul Judeţean Suceava, 6 militari de la Unitatea Militară Roşu, 5 lucrători de la Ocolul Silvic Vatra Dornei şi doi de la Rezervaţia Călimani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel