Toshiba vinde divizia de cipuri de memorie. Tranzacție uriașă

Female Office worker
Female Office worker

Grupul nipon Toshiba a semnat, joi, un acord privind vânzarea diviziei sale de cipuri de memorie unui consorţiu internaţional, obţinând aproximativ 2.000 miliarde de yeni (17,7 de miliarde de dolari), încheind astfel un proces de licitaţie îndelungat şi reuşind un pas major spre restructurare, transmit Kyodo şi Bloomberg. 

Consorţiul este condus de fondul american Bain Capital şi include Innovation Network Corp. of Japan, Development Bank of Japan, producătorul sud-coreean de cipuri SK Hynix Inc şi patru companii tehnologice americane: Apple, Dell, Kingston Technology Corp şi Seagate Technology Plc. 

Entităţile japoneze vor deţine o participaţie majoritară în Toshiba Memory Corp, pentru a influenţa deciziile cheie, în timp ce Bain Capital va deţine 49,9%. 

Toshiba vrea să finalizeze tranzacţia până la sfârşitul lunii martie, pentru a putea rămâne listată la bursă. Dar, recent, partenerul său american Western Digital a anunţat că a iniţiat proceduri de arbitraj la Camera Internaţională de Comerţ (ICC) pentru a bloca vânzarea diviziei de chipuri a Toshiba. Western Digital a devenit partenerul Toshiba în operaţiunile de producţie a chipurilor de memorie după ce anul trecut a preluat SanDisk Corp pentru 15,8 miliarde de dolari. 

Grupul Toshiba, al doilea producător mondial de cipuri de memorie NAND, după gigantul sud-coreean Samsung Electronics Co Ltd, vrea să-şi vândă divizia care se ocupă de producţia de cipuri de memorie în ideea de a strânge fonduri cu care să acopere pierderile înregistrate la divizia sa americană din domeniul energiei nucleare, Westinghouse, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel