Top modelul Natalia Vodianova, desemnată ambasadoare a bunăvoinţei pentru a apăra sănătatea sexuală a femeilor - VIDEO

Top modelul Natalia Vodianova, desemnată ambasadoare a bunăvoinţei pentru a apăra sănătatea sexuală a femeilor
Top modelul Natalia Vodianova, desemnată ambasadoare a bunăvoinţei pentru a apăra sănătatea sexuală a femeilor

Top modelul Natalia Vodianova a devenit miercuri ambasador al bunăvoinţei pentru ONU pe problematica sănătăţii sexuală şi reproductive pentru a pune capăt prejudecăţilor legate de corpul femeilor, transmite AFP. 'Relaţia societăţii cu ciclul menstrual şi sănătatea femeilor a fost tabu de mult prea mult timp'.

'Este responsabilitatea noastră să redefinim cultural ceea ce este considerat normal', a argumentat fotomodelul care, în prezent, locuieşte la Paris. 'Ciclul menstrual este o funcţie normală a corpului. În calitate de ambasador UNFPA (Fondul Naţiunilor Unite pentru Populaţie) al bunăvoinţei, vreau să acţionez pentru a construi o lume în care nu va mai fi nevoie să îl explicăm', a declarat Natalia Vodianova în timpul unei videoconferinţe de presă.

Natalia Vodianova a defilat pentru case de modă cunoscute, precum Tory Burch, Balmain sau Stella McCartney. UNFPA şi Natalia Vodianova vor colabora pentru a împuternici femeile şi fetele, abordând prejudecăţile şi tabuurile legate de corpul şi sănătatea lor care conduc la discriminări şi excluziuni peste tot în lume.

'Este o ironie tragică faptul că ceva atât de universal ca ciclul menstrual să confere fetelor un sentiment atât de puternic de izolare', a deplâns situaţia actuală directoarea UNFPA, Natalia Kanem.

'Societăţile prosperă atunci când fiicele lor sunt împlinite, independente şi libere să aleagă!', a mai afirmat Kanem în comunicatul în care a anunţat desemnarea top modelului rus pentru postul de ambasador UNFPA al bunăvoinţei. Natalia Vodianova se alătură astfel altor ambasadoare UNFPA ale bunăvoinţei precum actriţa americană Ashley Judd şi prinţesa daneză Mary Donaldson, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel