Tribunal special pentru crima de agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei. Tomac: Putin trebuie să răspundă pentru fiecare viață distrusă și fiecare destin frânt

Parlamentul European a votat pentru înființarea unui Tribunal special pentru crima de agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei.

Europarlamentarul Eugen Tomac, președintele partidului Mișcarea Populară, informează că astăzi, în Parlamentul European, s-a votat înființarea unui Tribunal special pentru crima de agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei.

„Putin trebuie să răspundă pentru fiecare viață distrusă și fiecare destin frânt. El nu are dreptul la nicio zi de liniște și libertate.

Iar dacă astăzi nu avem instrumentele necesare pentru a-l trage la răspundere, trebuie să le creăm.

Prin urmare, Parlamentul European a votat astăzi cu majoritate largă de voturi pentru înființarea unui Tribunal special pentru crima de agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei.

Putin este un criminal, la fel cum sunt si acoliții săi. Europa nu are voie să tolereze criminali în libertate, cu atât mai puțin la cârma statelor.

Rusia trebuie să înțeleagă că nu există nici justificare pentru omor.

Tribunalul să vă judece, criminalilor!“, a scris Eugen Tomac pe Facebook.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Eugen Tomac: De tot ce ne-a acuzat Nehammer pe noi... i se reproșează lui că nu a făcut! Dacă nu verificam eu, nu știa nimeni / video

Mai multe voci au susținut în ultimul an că Federația Rusă trebuie acuzată de crime împotriva umanității, mai ales după masacrele de la Bucea și Izium. De asemenea, s-a avut în vedere crearea unui tribunal internațional care să îi judece pe liderii din Rusia.

Reamintim că anul trecut, pe 24 februarie, Federația Rusă a lansat o invazie în Ucraina, în ceea ce a numit ca fiind o „operațiune militară specială“.

Ca urmare a invaziei, la începutul toamnei trecute, Moscova a organizat referendumuri ilegale în regiunile ucrainene Lugansk, Donețk, Herson și Zaporojie și le-a anexat la Federația Rusă. Rezultele votului nu au fost recunoscute de comunitatea internațională.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Există accidente pe timp de război? Dan Dungaciu: ”Nu puteau fi toți oficialii unui minister într-un elicopter”. De ce ar fi spus Zelenski că Putin ar putea fi mort

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel