Tobă: Am fost permanent atacat din considerente politice

Ministrul demisionar al Afacerilor Interne, Petre Tobă, afirmă, pe Facebook, că a fost atacat permanent încă din primele zile ale mandatului, dar nu pentru ceea ce a făcut în plan profesional, 'ci din alte considerente, de natură politică'.

'Subliniez că nu am făcut politică şi nu voi face nici în viitor, nu am urmărit ca funcţia de ministru să devină o trambulină pentru a accede în viaţa politică, ci voi fi dedicat muncii profesionale, voi fi permanent în slujba ţării şi a cetăţeanului, aşa cum o fac de peste 26 de ani. (...) În această perioadă am rezistat tentaţiei de a abandona, deoarece am avut permanent alături de mine sprijinul colegilor din Ministerul Afacerilor Interne din toate armele şi de aceea, încă o dată, vă mulţumesc', le-a transmis Tobă, joi seara, colegilor din minister.

El spune că se aştepta ca anul 2016, fiind electoral, să fie unul 'de zbateri'.

'Ca om care a lucrat în acest sistem, ştiam la momentul învestirii că un an electoral înseamnă un an de zbateri. Istoria anilor electorali asta demonstrează - în anii 2009 şi 2012, MAI a avut câte 5 miniştri. Cu toate acestea, mi-am asumat această provocare, iar prin ceea ce am făcut pentru instituţie şi, în special pentru cetăţeni, eu cred că a meritat', a mai scris Petre Tobă.

Acesta s-a arătat 'onorat' că a condus Ministerul Afacerilor Interne.

'Când am preluat conducerea ministerului se înregistra un deficit de peste 11.000 de angajaţi. Am anticipat pierderile de personal şi am luat toate măsurile pentru diminuarea acestora: treceri în corpul ofiţerilor din cadrul agenţilor/ subofiţerilor cu studii superioare, rechemarea în activitate a foştilor angajaţi, încadrare din sursă externă şi suplimentarea cifrelor de şcolarizare. După cum cunoaşteţi, în acest an a avut loc un proces accelerat de schimbare de generaţii, o întinerire rapidă a aparatului de lucru, cu plusurile şi minusurile specifice. Cu toate eforturile depuse, până în august au fost înregistrate peste 7.000 de ieşiri din sistem şi au fost încadrate 4.730 de posturi, deficitul fiind în prezent de peste aproximativ 16.000 de angajaţi. De aceea, am iniţiat o a patra etapă de ocupare a posturilor vacante, prin concurs, cu recrutarea candidaţilor din sursă externă', a adăugat ministrul.

Realizările ministrului Tobă

El menţionează şi o serie de măsuri pe care le prezintă drept realizări ale MAI în acest an.

'Prin măsurile adoptate, acţiunile derulate în mediile cu risc infracţional, reacţia rapidă la evenimente şi suplimentarea dispozitivelor implicate în gestionarea evenimentelor şi a adunărilor publice de amploare, în România s-a înregistrat cea mai mică valoare a infracţionalităţii din ultimii 9 ani', a punctat Petre Tobă.

Acesta a enumerat printre realizările MAI în 2016 buna desfăşurare a alegerilor locale, creşterea nivelului de securitate la incendiu, îmbunătăţirea semnificativă a dotării IGSU, creşterea eficienţei acţiunilor desfăşurate pentru combaterea migraţiei şi a şederii ilegale pe teritoriul naţional.

[citeste si]

'Am demarat şi suntem în plină derulare a procesului de simplificare şi debirocratizare a activităţii ministerului pentru a veni mult mai aproape de nevoile cetăţenilor şi de a asigura un serviciu public de calitate. Am acordat o atenţie deosebită atragerii de fonduri nerambursabile, astfel, la nivelul structurilor ministerului şi al entităţilor care beneficiază de fonduri gestionate de MAI, sunt în curs de implementare 89 de proiecte', a subliniat ministrul demisionar. Petre Tobă a mai menţionat printre realizările MAI asigurarea condiţiilor de lucru corespunzătoare pentru personalul ministerului, începerea reabilitării sediilor aflate în administrarea instituţiei şi îmbunătăţirea condiţiilor materiale de detenţie în concordanţă cu standardele europene.

'Prin activitatea desfăşurată în această perioadă, Ministerul Afacerilor Interne şi-a adus o contribuţie majoră la faptul că astăzi România este recunoscută ca un stat sigur, factor de stabilitate şi securitate la nivel regional şi nu numai. Dar cel mai important lucru este faptul că toate aceste realizări nu se regăsesc doar în analize şi statistici, ci sunt percepute în mod direct de către cetăţeni, cel mai important barometru de evaluare a activităţii unei instituţii. Astfel, prin activitatea desfăşurată, structurile MAI sunt între primele instituţii în care cetăţenii au încredere, în toate sondajele realizate la nivel naţional', a mai spus Petre Tobă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel