Toader, verificări la DNA. Chirieac, concluzie amară

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Analistul Bogdan Chirieac a declarat la România TV că acțiunea de control desfășurată de Minsterul Justiției la DNA va scoate la iveală multe nereguli, dar că nimeni nu va analiza cu adevărat răul produs țării în anii în care această instituție a acționat abuziv. 

Chirieac spune că nu are încredere că la nivelul instituțiilor din România se dorește să se afle ce efecte a adus modul de lucru al DNA din ultimii ani, chiar dacă Ministerul Justiției face în prezent o verificare amplă a activității intituției. "Controalele vor scoate la iveală un șuvoi de nereguli. Dar cred că toată perioada de teroare în România va fi achitată de cei doi procurori de la Ploiești, Negulescu și Onea. Ei sunt singurii în jurul cărora s-a strâns lațul. Nu mi se pare că se urmărește analiza profundă a fenomenului care a distrus România și care a dat țara înapoi cu 10 ani după deceniul pierdut al epocii Băsescu”, a zis analistul politic.

Cea mai brutală acțiune anti-corupție, eșuată

Bogdan Chirieac a mai spus că nu crede că se va răspune la o serie întreagă de întrebări vitale pentru a înțelege cu adevărat ce s-a întâmplat: "De ce cea mai brutală acțiune anti-corupție din Europa nu a dus la eliminarea sau diminuarea corupției din România? De ce anume s-a dorit distrugerea tuturor centrelor de putere politică, economică, intelectuală, la afectarea mediului universitar și medical? De ce nu s-a ținut pasul măcar cu reformele legislative, măcar cu achizițiile publice. De ce totul s-a vărsat într-o uriașă pată pentru România, cu prejudicii grave pentru țara noastră pe mulți ani de acum încolo?", a întrebat retoric analistul politic. 

Vom descoperi multe. La ce folosesc?

Chirieac spune că președintele Iohannis are motive pentru care nu dorește să se facă o analiză serioasă a activității DNA, dar că nici guvernul sau parlamentul nu o vor face. "E clar că președintele nu vrea să facă această analiză, are motivele dânsului, dar nici parlamentul sau guvernul nu vor. Analiza să o facă ministrul Tudorel Toader și membri ai Academiei Române, cu magistrați, avocați de seamă care nu mai sunt în sistem. Adică o analiză adevărată. Probabil că vom afla că Uncheșelu nu avea vechimea necesară când l-a inculpat pe primul ministru și apoi s-a dovedit că Ponta e nevinovat. Vom descoperi multe lucruri și la ce folosesc?", a adăugat Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel