Toader, declarații de ultimă oră, la Ministerul Justiției

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Tudorel Toader a făcut noi declarații, la Ministerul Justiției.

Marius Iacob, procuror general. Va trece de selecţie?

"Sunt mulţi doritori. Eu apreciez voinţa dânşilor de a coordona justiţia mai departe. Respect aprecierea de sine a fiecăruia, crezând că pot manageria sistemul. Nu îmi cereţi ca eu să spun ceea ce voi face la momentul selecţiei. Ieri, la finalul programului, nu venise nimeni. Domnul Lazăr a vorbit la viitor, va veni. Dânsul are experienţă. Era o vorbă: viitorul e în față", a declarat Tudorel Toader.

Completurile specializate, din nou la Curtea Constituţională? Sesizare din partea ministrului Justiţiei?

"Să lăsăm judecătorii să decidă dânşii, nu noi aici. Punctul meu de vedere nu poate interfera cu decizia lor. Procedura este simplă: dacă o parte ridică în faţa instanţei o excepţie de neconstituţionala şi dacă completul va trimite cererea de sesizare a Curţii, atunci instanţa sesizează Curtea, nu eu ca ministru. Avem un control aprior, înainte de intrarea în vigoare a legii şi un control aposterior când legea este în vigoare. În controlul aposterior, excepţia de neconstituţionalitate poate fi ridicată doar în fața instanţelor de judecată, iar avocatul poporului poate ridica excepţia din oficiu", a declarat Tudorel Toader.

Se lucrează la ordonanţa completurilor de cinci?

"Ministerul este un laborator care lucrează continuu. Avem direcţie de elaborarea de acte normative. Când va fi cazul, vă voi răspunde. Laboratorul funcţionează tot timpul", a mai spus ministrul Justiţiei.

Moţiunea de cenzură

"Eu de foarte multe ori explic mai pe larg decât un răspuns sec. Să nu vă supăraţi. Nu mai vorbiţi de coduri penale pentru că avem un singur cod penal şi unul de procedură penală. Eu am fost în plenul Parlamentului, când a fost prezentată şi dezbătuta moţiunea. Am vorbit 50 de minute, mi-am exprimat punctul de vedere şi Parlamentul va decide", a spus Tudorel Toader.

Ultimatumul dat de Liviu Dragnea

"Spuneam că direcţia de elaborare acte normative lucrează continuu. Dacă vreţi, repet răspunsul", a mai spus Toader.

Continuarea activităţii la Ministerul Justiţiei

"Eu, tot timpul, îmi place să cred că mi-am îndeplinit atribuțiunile pe care le-am avut de exercitat la un moment dat. Ceea ce va fi va fi în condițiile legii și voi proceda ca atare", a declarat ministrul Justiției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel