Toader a spus ce a vorbit cu Timmermans: Mi-a zis că NU intră în discuție așa ceva

Tudorel Toader a spus, într-o intervenție telefonică la Antena 3, ce a discutat cu Timmermans.

Ministrul Justiției a declarat că a fost asigurat de prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, că nu se pune problema activării Articolului 7, articolul pentru încălcarea regulilor democratice, în cazul României.

”Apreciez că a fost o întâlnire foarte constructivă, un dialog principial și corect. Nu se pune problema vreunui reproș dintr-o parte sau alta. S-a accentuat nevoia dialogului constantat între Guvern și Comisia Europeană. Nici nu intră în discuție activarea Articolului 7. A subliniat că nu se pune problema de așa ceva”, a zis Toader la Antena 3.

Ministrul Justiției a mai declarat că Viorica Dăncilă a vorbit cu Timmermans și despre protocoale.

De asemenea, Tudorel Toader a spus că România este deja în fața instanței și se află într-o procedură de infringement, din cauză că directiva de combatere a spălării banilor nu a fost implementată.

"Frans Timmermans a spus că va chema Guvernul în instanță. Nu Guvernul, ci România. E deja o procedură de infringement pentru că nu am transpus directiva de spălare a banilor”, a declarat Tudorel Toader.

Întrevederea de la Strasbourg dintre premierul Viorica Dăncilă și prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a avut loc la Strasbourg. Ministrul Justiției a participat și el la discuție. Tudorel Toader a anunțat, luni seară, că îi va cere lui Timmermans să depășească „faza îngrijorărilor" și să discute punctual.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel