EXCLUSIV  Titi Aur, strategie pentru reducerea numărului de accidente din România

Titi Aur, multiplu campion național la raliuri, a vorbit în cadrului interviului acordat în exclusivitate pentru DC News despre măsurile pe care ar trebui să le ia statul român pentru reducerea numărului de accidente din trafic.

Titi Aur a subliniat faptul că în România încă nu există o strategie și o politică națională pentru reducerea numărului de accidente.

„Nu avem o strategie și o politică națională în acest sens, pentru reducerea numărului de accidente. Doar dacă poliția rutieră face și este din punctul meu de vedere singura instituție care face lucruri... Că nu reușește destul de mult, că suntem nemulțumiți, credem că ar fi trebui să facă mai mult, dar este singura instituție care face ceva. Restul, nicio instituție nu face ceva pentru reducerea numărului de accidente. Mai puțin CNAIR-ul, care face ce ține de siguranță în caz de accident", a declarat Titi Aur.

Cursurile de conducere defensivă, măsură pentru reducerea numărului de accidente

Multiplul campion a oferit drept puncte de reper Statele Unite, Australia, Canada, în ceea ce privește pregătirea și responsabilizarea conducătorului auto. În țările menționate, urmarea cursurilor de conducere defensivă reprezintă o obligativitate.

„În Statele Unite, ești cu mașina de serviciu și ai făcut accident. Ești sancționat în calitate de conducător auto, dar și compania la care lucrezi este sancționată. Firma are o vină indirectă, pentru că nu s-a ocupat de pregătirea lui. (...) În toată lumea civilizată și aici mă refer la Europa, dar nu numai, America, Australia, Canada, periodic, se fac cursuri de conducere defensivă. Compania este obligată prin lege să facă cursuri de conducere defensivă și statul plătește o parte din curs. Obligă angajatorul să facă asta pe ideea că decât să bag bani să strâng morții, eu, statul, morții de pe șosea, mai bine bag bani să nu mai moară pe șosea. Eu oricum trebuie să investesc într-o parte sau în alta", a relatat Titi Aur la DC News.

Vezi AICI integral interviul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel