Timiş: Ben Oni Ardelean (PNL) - Muzeul Revoluţiei Române va trebui să reprezinte un bastion al libertăţii

Deputatul PNL de Timiş Ben Oni Ardelean a declarat joi că Muzeul Revoluţiei Române de la Timişoara va trebui să reprezinte un 'bastion al libertăţii' şi că lucrările trebuie să înceapă în acest an, pentru a fi gata până în 2021, când Timişoara va avea titlul de Capitală Culturală Europeană.

Muzeul Revoluţiei este un subiect pe care l-am lansat în campania din 2012 şi este imperativ pentru România, pentru că atunci când mergi în afara ţării, oamenii ştiu despre Revoluţia din România şi despre doar câteva personalităţi (...). Acest muzeu nu trebuie să reprezinte doar o cinstire a eroilor şi o comemorare a acelui eveniment, ci trebuie să reprezinte un bastion al libertăţii şi al democraţiei pentru generaţiile de acum şi pentru cele viitoare, să înţeleagă ce înseamnă preţul libertăţii şi ce înseamnă să te bucuri într-o ţară care are o democraţie consolidată', a afirmat Ben Oni Ardelean, într-o conferinţă de presă.

Deputatul a subliniat că în urmă cu şapte ani s-a reuşit obţinerea a 3,2 milioane de euro pentru Ministerul Culturii, destinaţi construirii muzeului, dar clădirea în care a funcţionat fosta garnizoană a fost transferată definitiv de la Ministerul Apărării Naţionale la cel al Culturii abia săptămâna trecută. Ben Oni Ardelean a susţinut că Muzeul Revoluţiei Române va fi unic şi va conţine, pe lângă miile de documente pe care le are acum Memorialul Revoluţiei de la Timişoara, prezentări video din timpul evenimentelor petrecute în decembrie 1989, fotografii sau holograme.

'Din toate consultările pe care le-am avut cu experţi în domeniu, este vorba de un muzeu multimediatic, cu prezentări, holograme, poze, foarte multă media, în care să se poată realiza un sentiment a ceea ce a fost la revoluţie, spiritul de libertate care a dominat momentul acela al revoluţiei şi pe care nu-l poţi realiza decât cu ceea ce ai ca prezentări şi video din acel moment, care există', a precizat deputatul. Parlamentarul liberal a adăugat că este important ca proiectul muzeului să demareze în acest an, când se împlinesc trei decenii de la acele evenimente, iar licitaţiile să nu afecteze termenele de execuţie a obiectivului, astfel încât să fie gata în anul 2021. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel