Timiş: CJAS a majorat plafonul de compensare a medicamentelor din sublista B

[] []

09 sep 2019 / 15:20
Salveaza PDF Comentarii

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş a majorat plafonul de compensare a medicamentelor cuprinse în sublista B, astfel încât să nu fie afectat accesul pensionarilor la medicamentele compensate cu 90%.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de preşedintele-director general al CJAS Timiş, Victor Dumitraşcu, începând cu 1 septembrie, furnizorii de servicii medicale aflaţi în relaţie contractuală cu instituţia acordă compensare cu 90% pentru medicamentele din această sublistă.

'Măsura are ca scop creşterea accesului la medicamente al pensionarilor cu venituri din pensii şi îndemnizaţie socială, de până la 1.139 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri', a afirmat Victor Dumitraşcu, conform comunicatului.

În acelaşi document se mai arată că majorarea plafonului de la 990 lei la 1.139 lei/lună inclusiv a avut în vedere creşterea cu 15% a valorii punctului de pensie, începând cu data de 1 septembrie, astfel încât să nu fie afectat accesul pensionarilor la medicamente compensate cu 90%. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27