Tigru infectat cu coronavirus, eutanasiat, la o grădină zoologică

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Un tigru a fost eutanasiat, după ce s-a infectat cu coronavirus.

Un tigru de la o grădină zoologică din Suedia a fost eutanasiat după ce a contractat COVID-19, a relatat marţi televiziunea publică suedeză SVT, conform Xinhua, citată de Agerpres. Doi lei de la aceeaşi grădină zoologică au fost de asemenea infectaţi, în timp ce alte animale au prezentat simptome.

Se presupune că animalele de la Boras Zoo din sud-vestul Suediei au fost infectate de angajaţii grădinii. Mai mulţi dintre îngrijitori au acuzat anterior simptome COVID-19, iar trei dintre aceştia au prezentat rezultate pozitive la testele pentru depistarea virusului, potrivit relatării SVT.

Primul caz de feline infectate din Suedia

O femelă de tigru siberian, în vârstă de 17 ani, pe nume Nastasja, a fost eutanasiată după ce şi-a pierdut pofta de mâncare, iar starea s-a de sănătate s-a înrăutăţit. La 13 ianuarie, Institutul Naţional Veterinar din Suedia a descoperit că Nastasja era infectată cu COVID-19. Un tigru mascul aflat în acelaşi spaţiu a prezentat simptome uşoare. Un grup de lei din aceeaşi clădire au prezentat de asemenea simptome uşoare, iar prezenţa virusului a fost confirmată în două cazuri.

"Acesta este primul caz cunoscut de feline din Suedia (infectate cu COVID)", a declarat pentru SVT Karl Stahl, epidemiolog veterinar în cadrul institutului citat.

Presupunerea că pisicile de la Boras Zoo au fost infectate de oameni şi nu invers se bazează pe faptul că nu exista relatări cu privire la cazuri de feline care ar fi infectat oamenii, a precizat Stahl.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel