Incendiul Thomas, California, mai mare ca suprafaţa New York-ului

Incediu California
Incediu California

Cel mai distructiv incendiu din sudul Californiei s-a extins semnificativ, arzând deja o zonă mai mare decât New York.

Incendiul denumit Thomas din zonele Ventura și Santa Barbara a "consumat" până acum 230.000 de acri (930 kilometri pătraţi) în săptămâna trecută.

Întreţinut de vânturi puternice, a devenit al cincilea cel mai mare foc sălbatic înregistrat din istoria statului, după ce a crescut cu peste 50.000 de hectare într-o zi. Locuitorii din comunitățile de pe plaja de coastă au fost obligați să plece.

Duminică, pompierii au raportat că 15% din incendiu a fost izolat, dar au fost forțați să scadă până la 10%, pe măsură ce flăcările au continuat să se răspândească. "Acesta este un incendiu agresiv, cu siguranță, dar avem mulți oameni care lucrează foarte sârguincios pentru a-l aduce sub control", a declarat șeful statului Santa Barbara Bill Brown, citat de BBC.

Mii de pompieri lucrează non-stop pentru a face față incendiului, a declarat Departamentul pentru Pădure și Protecție împotriva Incendiilor din California.

Operațiunea de izolare a incendiului nu este împiedicată numai de vânturile uscate. Se dovedește o provocare pentru pompieri din cauza locației și a terenului montan.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel