The Sun: O armată de șomeri români și bulgari va invada Regatul Unit

the sun duminică dece
the sun duminică dece

Tabloidul britanic The Sun scrie duminică în ediția sa electronică, despre o armată de persoane provenite din Bulgaria și România ce se pregătește să ia cu asalt teritoriul Marii Britanii, pentru a beneficia de o indemnizație de șomaj bună și, prin urmare, de un trai mai confortabil.

Jurnaliștii cotidianui britanic au realizat un reportaj pe străzile capitalei bulgare, Sofia, acolo unde cele mai multe dintre persoanele chstionate au spus că vor să traiască în Regatul Unit.

Subiectul materialului are ca paradigmă ridicarea restsricțiilor de muncă din Marea Britanie (MB), de care vor beneficia cetățenii celor două țări intrate în Uniunea Europeană în 2007, începând din 2014.

"De la anul, oameni din cele două țări (România și Bulgaria - n.r), vor câștiga dreptul de a trăi și munci în MB fără restricții. Dar nu doar munca este cea care îi atrage, ci generoasele beneficii ale sistemului. În Sofia, Capitala Bulgariei, Julia Atanasova și amica sa Yanita Minkova, ambele de 24 de ani, ne-au spus că sunt nerăbdătoare să ajungă aici. Când le-am arătat materialul publicat de noi săptămâna trecută, despre un cuplu care își folosea beneficiile pe țigări, un televizor de lux și un laptop, cele două ne-au confirmat admirația lor pentru sistemul britanic", scriu jurnaliștii The Sun.

Exemple de cetățeni bulgari precum cele două prietene din Sofia sunt înșirate într-un articol lung de tabloidul englez.

Ziarul notează că salariul minim anual în Bulgaria este de 1.654 de lire sterline (aproximativ 1.900 de euro), de aproape 11 ori mai mic decât cele 17.149 de lire sterline, cât se câştigă în Marea Brtanie. Mai mult, ajutorul de şomaj la sud de Dunăre este cifrat la 992 de lire sterline, de 10 ori mai puţin decât în Regat, acolo unde un şomer câştigă 9.686 de lire sterline anual.
Jurnaliștii britanici precizează spre finalul articolului că "Bulgaria rămâne una dintre cele mai sărace țări din UE cu un salariu mediu al muncitorilor de doar 336£ pe lună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel