Țestoasă cu două capete, descoperită în Malaezia

Un pui de broască ţestoasă verde (Chelonia mydas) cu două capete s-a născut în Malaezia, dar a supravieţuit doar câteva zile, informează AFP.

Exemplarul a fost descoperit pe insula Mabul, în largul părţii malaeziene a insulei Borneo, printre cei 90 pui de ţestoasă care s-au născut recent într-un cuib.

Era o creatură "absolut fascinantă", povesteşte biologul marin David McCann, angajat al SJ SEAS, o organizaţie de conservare a mediului afiliată centrului de scufundări Scuba Junkie, care se ocupa de cuib.

"Capul drept pare să controleze membrul anterior drept, iar capul stâng, membrul anterior stâng. Cu toate acestea (ambele capete) sunt capabile să-şi coordoneze mişcările pentru a merge şi înota ", a precizat el într-un comunicat.

"Am văzut circa 13.000 de pui de ţestoase ieşind din incubator, însă nu au mai văzut aşa ceva înainte", a adăugat preşedintele SJ SEAS, Mohamad Khairuddin Riman.

Puiul de ţestoasă a murit însă miercuri, a declarat pentru AFP Sen Nathan, un medic veterinar, angajat al Direcţiei pentru faună sălbatică din statul Sabah.

Cauza morţii ţestoasei este încă necunoscută, dar, în orice caz, acest exemplar avea foarte puţine şanse să supravieţuiască mult timp în sălbăticie, a adăugat el.

"Ar fi fost prinsă de o pasăre de pradă deoarece nu putea înota bine", a explicat responsabilul.

Cazul acestei ţestoase este rar, însă nu complet inedit. O broască ţestoasă cu două capete a fost descoperită în 2014 pe o insulă în largul coastei de est a Malaeziei şi a supravieţuit timp de trei luni, a precizat Nathan.

Ţestoasele verzi (Chelonia mydas), unele dintre cele mai mari ţestoase marine, trăiesc în principal în apele tropicale şi subtropicale.

Clasificate printre speciile ameninţate, ele suferă de pe urma reducerii habitatului şi a braconierilor, care le vânează pentru carne şi ouă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel