Testele rachetelor hipersonice au prezentat ”anomalii”. Programul militar a fost oprit

Sursă foto: Pexels (Boris Hamer)
Sursă foto: Pexels (Boris Hamer)

Armata americană a sistat programul dedicat rachetelor supersonice, după ce testele au detectat o serie de anomalii. 

Forțele Aeriene americane și-au amânat programul dedicat rachetelor hipersonice pentru un an după ce „anomaliile recente ale testelor de zbor” au amânat procedurile pentru finalizarea prototipului, potrivit unui comunicat al Forțelor Aeriene.

Arma de răspuns rapid lansată în aer AGM-183 (ARRW) trebuia să atingă capacitatea operațională timpurie, o piatră de hotar importantă în testarea și dezvoltarea armelor, înainte de luna octombrie. Dar, în urma unei serii de eșecuri din timpul testelor de zbor de anul trecut, Forțele Aeriene au amânat primul test al modelului final al rachetei pentru anul următor, care începe în octombrie. Mai multe teste vor urma să fie desfășurate în cursul anului, au mai transmis reprezentanții militari, citați de CNN

”Decizia de a produce ARRW rămâne determinată de evenimentele relevante și va avea loc după ce utilitatea operațională va fi demonstrată prin teste de zbor de succes”, au transmis Forțele Aeriene.

Rachetele pot distruge perimetre bine păzite  

Racheta ARRW, construită de Lockheed Martin, este concepută pentru a distruge „ținte de mare valoare, sensibile”, potrivit Forțelor Aeriene. De asemenea, ar trebui să permită armatei să lovească rapid o țintă bine apărată pe uscat.  

Întârzierea programului, raportat pentru prima dată de Bloomberg, vine în momentul în care parlamentarii și-au exprimat o frustrare crescândă cu privire la faptul că SUA rămâne în urma adversarilor geostrategici precum China și Rusia în dezvoltarea armelor hipersonice.  

La o audiere de miercuri a Comisiei pentru Servicii Armate a Camerei, reprezentantul republican Mike Rogers din Alabama a avertizat că China are „mai multe trupe, mai multe nave și mai multe rachete hipersonice decât Statele Unite”, în timp ce reprezentantul republican Michael Turner din Ohio a declarat că baza industrială de apărare trebuie să „accelereze” dezvoltarea armelor hipersonice.  

Te-ar mai putea interesa și: SUA au testat în secret o rachetă supersonică în luna martie. Motivul secretomaniei americanilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel