Terorism: Ostatic german, decapitat

Gruparea jihadistă Abu Sayyaf l-a decapitat pe ostaticul german Jurgen Kantner, 70 de ani, după expirarea termenului dat de teroriști pentru a negocia punerea în libertate a celui răpit, a informat luni poliția filipineză, potrivit agenției EFE, potrivit Agerpres.

Forțe armate filipineze caută corpul ostaticului german

Ronald dela Rosa, directorul Poliției Naționale, a declarat într-o conferință de presă că execuția a avut loc în provincia sudică Zamboanga, conform canalului ABS-CNB. 

"Trebuie să găsim corpul, dar, potrivit rapoartelor serviciilor de informații, se confirmă", a precizat oficialul.

Abu Sayyaf reclama o sumă de 30 de milioane de pesos (600.000 dolari, 565.000 euro), până duminică după-amiaza, pentru a-l elibera pe Kantner, răpit în noiembrie anul trecut în apele statului malaezian Sabah, în vecinătatea sudului Filipinelor.

În timpul capturării lui Kantner, atacatorii au împușcat-o mortal pe soția germanului, al cărei cadavru a fost găsit de autoritățile filipineze pe 7 noiembrie pe iahtul cu care călătoreau cei doi.

Gruparea Abu Sayyaf și-a intensificat activitatea în ultimul an prin răpirea a zeci de persoane în apele din sud-estul Filipinelor și nord-estul Malaeziei, multe dintre acestea lucrând pe ambarcațiuni care navigau în zonă.

Abu Sayyaf, care a jurat credință grupării Stat Islamic, i-a decapitat, între aprilie și iunie anul trecut, pe canadienii John Ridsdel și Robert Hall, după ce negocierile de eliberare au eșuat.

Gruparea a fost creată în 1991 de veterani ai războiului din Afganistan contra Uniunii Sovietice.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel