TeraPlast-Politub, tranzacție în România de 4.5 milioane de euro

Bogdan Bolojan / 10 ian 2018 / 14:13 Salveaza PDF Comentarii

 TeraPlast a preluat activitatea Politub, unul dintre jucătorii pe piaţa ţevilor de apă şi gaz din România, preţul tranzacţiei fiind de 21,8 milioane de lei, potrivit unui comunicat al companiei

Bugetul tranzacţiei este cuprins în planul de investiţii TeraPlast, majorat prin hotărâre AGA, de la 96 de milioane de lei, la 131 de milioane de lei. 

'Transferul a avut loc după ce Grupul TeraPlast a finalizat procesul de achiziţie integrală a pachetului de acţiuni Politub, deţinut de compania franceză New Socotub. Din 11 octombrie 2017, grupul TeraPlast deţine controlul unic asupra Politub. Costul tranzacţiei pentru 50% din acţiunile Politub a fost de 2,5 milioane de euro. 
Începând cu ultima zi a anului 2017, Politub a transferat business-ul către TeraPlast ca un tot unitar, inclusiv know-how, dreptul de proprietate asupra construcţiilor, echipamentelor şi a celorlalte active Politub la valoarea de piaţă de la acea dată', se arată în document. 

De la începutul anului 2018, TeraPlast a preluat toţi angajaţii Politub, care vor intra astfel în colectivul TeraPlast. 

În urma acestei preluări, Politub devine divizia de ţevi polietilenă a TeraPlast. 

Compania îşi propune să dezvolte activitatea noii divizii, iar reprezentanţii societăţii îşi propun în 2018 o dublare a cifrei de afaceri pentru divizia de ţevi polietilenă. TeraPlast este listată la Bursa de Valori Bucureşti din 2 iulie 2008 sub simbolul TRP, relatează Agerpres.

[citeste si]


Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28